Noortelemmikuks tõusnud Maian tunnistas, et kuigi lugu räägib küll populaarsest hommikusöögist, siis tegelikult ta ise nii tihti putru endale valmistada ei jõua. "Ma olen üldse halb hommikul sööja," tunnistas neiu.

„Palava pudru“ lugu sündis Universal Musicu korraldatud laulukirjutamislaagris, kus osalesid artistid, laulukirjutajad ja produtsendid Eestist, Soomest, Rootsist ning Lätist. Lugu sündis sama grupi koostöös, kes on ka „Sinise leegiga“ taga - Tom Olaf Urb, Kaspar Kalluste, muusika poolele andis lisapanuse Soome produtsent Rafael Elivuo. Taustavokaali andis loole Tom Olaf Urb ehk Reket isiklikult.

Maian loo sõnumist: „“Palava pudru” räägib minu parima sõbranna armastusest ühe poisi vastu. Armastusest, millele ei tule vastust ja mille ümber keerletakse nagu kass ümber palava pudru. Ta rääkis mulle sellest ning kui Reketi, Kaspari ja Rafaeliga kokku saime, siis tundus mulle põnev kirjutada lugu hoopis kellegi teise vaatevinklist - rääkida kellegi teise lugu läbi oma sõnade. See on selline “lootus sureb viimasena” mõtlemislaad - olgugi, et poisil on teised mõtted ja teised tegemised, keerleb tüdruk ta ümber.“

„Palava pudru“ laulu visuaal sündis ühest Maiani sügisesest Londoni-tripist ning tegu on tema jaoks väga olulise visuaaliga, kuna filmis seda enda jaoks olulise inimesega, eesmärgiks oli loomulik ja orgaaniline tulemus: ”Singli video on justkui minu reisikiri, mis kajastab minu lahedat reisi Londonisse, kus pildistasime ka uue laulu promofotod. Video näitab mind mu kõige vabamas vormis.“ Video autoriks on Robert Parelo.