Sarah Brightman on müünud kümneid miljoneid plaate ning teinud peadpööritava karjääri olles enimmüüdud sopran maailmas. Brightman on 180 kuld- ja plaatinaalbumi omanik enam kui 40 riigis. Ta on ainuke artist ajaloos, kes on olnud mainekaima Billboardi edetabeli tipus nii klassikalise kui tantsumuusika vallas. Haruldane hääl on esinenud nii Pekingi kui Barcelona olümpiamängude suurtseremoniatel.

Album „Hymn“ on Sarah Brightmani 15s stuudioalbum. Eelmine plaat „Dreamchaser“ ilmus viis aastat tagasi. Artist naasis stuudiosse peale edukaid galakontserte, muuhulgas möödus tänavu 30 aastat Andrew Lloyd Webberi maailmakuulsa muusikali „Ooperifantoom“ esmaesittlusest Broadwayl.

Sarah Brightmani karjäär sai alguse 1981. aastal West Endi muusikalist „Cats“, kus ta kohtus oma tulevase abikaasa ja mentori helilooja Andrew Lloyd Webberiga. 1987. aastal esmakordselt kõlanud „Ooperifantoom“ pani laulja juba märksa suuremale muusikakaardile. 40 miljonit plaati müünud muusikali helikandja kindlustas Brightmani edu selles vallas.