Summeri peakorraldaja Marje Hansaril on 15. juulil esinevale menubänd HIMi liikmele Ville Valole juba ka kingitus olemas. Hansar üllatab Villet öökullitopisega, sest mees on suur topiste austaja — kodus on tal ees ootamas lausa 30 öökulli.

Suurüritusega Õllesummer on tänavu seotud üle saja artisti, kolm tuhat töötajat ning 120 firmat.

Kolmapäeval algava festivali kaheksa lava kaaluvad 110 tonni ning pannakse kokku 12 tuhandest detailist. Suurimate õlletootjate ja teema-alade telgipind on enam kui 3000 ruutmeetrit ning festivali üldterritoorium üle kümne tuhande ruutmeetri.

Festivali turvafirma G4S töötajad on festivali turvamise ja ohutusele tagamisega seotud 5000 töötundi. Neid abistab platsil 30 turvakaamerat ning väljaspool territooriumi politsei.

Õllesummeril on saada üle 70 õllesordi ning võimalik proovida üle kümne erineva rahvusköögi roogasid. Kokku hoolitsevad kümnete tuhandete külastajate joogisoovide eest 90 müügipunkti 200 õlle-, siidri- ja karastusjoogikraaniga.

Hinnanguliselt on Õllesummeri tarbeks valmis pandud üle 50 tonni sööki ning 150 tuhat liitrit jooki. Kõikide heli-, valguskaablite kogupikkus on üle 400 kilomeetri, mis rittapandult ühendaks omavahel Tallinna ja Stockholmi.

Erilaadsete festivali atraktsioonide hulgas on esmakordselt Eestis Saku Taevapubi, mis võimaldab külastajatel einestada ja jooke juua 40 meetri kõrgusel maapinnast. Lisaks sellele ehitatakse festivalile vabalangemise ekstreemuse harrastajatele Bagjump, mis võimaldab hüpata kõrgelt hiiglasliku täispuhutava madratsi sisse.

Tänavuse programmi tõmbenumbrid on Skandinaavia rokkstaar HIM 15. juulil, elektroonilise popi hetke kuumim nimi maailmas Calvin Harris 14. juulil ning pop ja glämmroki megastaar Scissor Sisters 16. juulil. Ansambel Terminaator toob 17. juulil pealavale eesti artistide seni keeruliseima tehnilise lahendusega show “Tuli ja jää” ning Koit Toome tähistab oma 15. lava-aastat suure galakontserdiga.

Festivali lõpupäeval, laupäeval, üritatakse lüüa 16-aastase festivali publiku päevarekordit. Nn Sõbrapäev annab kõikidel võimaluse saada kohapeal ostetud ühepäeva piletiga sisse kahel inimesel.