Metsatölli pooletunnine esinemine tõi kohale märkimisväärse hulga pealtvaatajaid ning mitmeid uhkelt lehvivaid sinimustvalgeid. Lisaks Eesti, Soome ja Vene fännidele oli publiku seas näha folk metali huvilisi mehhiklasi, britte ja loomulikult sakslasi. Lavalt kostis vahvat inglise-saksa segakeelt ning paljudele kummalises keeles kõlanud laulud võeti elava näpuviskamisega vastu.

Playlist'ile mahtusid nii Roju, Äio, Sõjahunt kui ka regilaulu-viisiline Kui meid sõtta sõrmitie. ”Meil oli valida, kas püüame igati saksa publiku maitsele mängida või jääme iseendaks. Jäime oma stiilile kindlaks, kuid lood valisime selliselt, et Lauri saaks võimalikult erinevaid pille mängida, ” rääkis Metsatöllu trummar Marko Atso ettevalmistustest. Kontserdi lõpus skandeerimine ”We want more!” jättis hinge hea tunde kordaläinud kontsertist.

W:O:A toimus sel aastal 21. korda Saksamaal Wackeni külakeses. Kord aastas saab sellest väikesest 2000 elanikuga külast kodu rohkem kui 75 000-le karvasele, kes naudivad festivali sümboliks olevate võimsate härjasarvede all parimaid metalbände üle maailma.

Kes olid tänavuse maiuspalad?

Selle aasta Wackeni maiuspaladeks olid mitmed vanameistrid nagu Alice Cooper, Mötley Crüe, W.A.S.P., Voivod ja U.D.O. Kõige karmimat stiili esindasid Unleashed, Cannibal Corpse, Fear Factory, Soulfly, Arch Enemy ning loomulikult Slayer. Peaesineja au sai endale Iron Maiden, kohale vuranud eestlastest fännide jaoks aga kindlasti ka Metsatöll.

”Metsatöll tahab pidevalt olla milleski esimene. Wackenil esinemine on suur samm Eesti tutvustamisel rockimaailmas, lisaks avab see meie jaoks kindlasti uusi uksi. Tuhanded bändid on valmis peale maksma, et Wackenile pääseda, meie tegime selle ära. Ilma maksmata,” muigas Atso uhkelt. Metsakad rokivad laias maailmas täiega, raisk!