Näitus “Päevavalgel” (Exposed) koosneb kolmest mitmetahulisest seeriast. Esimene on retrospektiiv kuulsuste glamuursest maailmast, teine portreteerib noori, sõjas haavata saanud Briti sõdureid ja kolmas on fotograafiline sissevaade Londoni tänavatel elavate inimeste ellu.

Näitusel on ka portree Adamsi kunstnikust emast, kes on hetkel paraku haiglas. Publik saab näha ka meie oma supermodelli Carmen Kassi porteed. Esitlusel rääkis Adams, et haavatud sõdurite pildistamise puhul oli kõige raskem hetk, kui ta pidi pildistama noort sõdurit, 19-20aastast, kes oli kaotanud käed ja jalad. "Ta ise ise oli lootusrikas ja rõõmus ja motiveeritud, aga tema isa oli nähtavalt täiesti murtud," sõnas Adams.

"Alustasin kõige vähem huvitavast teemast iseendast. Ja jätkasin eri elu osade portreteerimisega. On nii privilegeeritust kui muud. Elus on palju kontrasti. Elu ei saa olla ainult ilus, selles on ka palju valu ja raskusi. Püüan portreteerida eri pooli nii hästi kui saan," rääkis Adams Fotografiskas.

Eestis on Adams seitsmendat korda. "Ilmselgelt on suurepärane siin tagasi olla. Võrreldes esimese korraga on Eesti muutunud nii palju, et ma ei tundnud seda peaaegu äragi," sõnas ta.

Adamsi fotosid saavad kõik soovijad uudistada alates reedest.

Bryan Adamsi intiimsed ja jõulised portreed on asetanud ta ühte ritta maailma kõige hinnatumate kaasaegsete fotograafidega. Mõistagi on Adams väga tuntud eduka laulja, laulusõnade autori ja muusikaprodutsendina, kuid ka tema enam kui 20 aasta jooksul valminud fotoloomingut on saanud tunnustust.

Näitus koosneb kolmest fotoseeriast, mis peegeldavad erinevaid tahke tema tööst portreefotograafina: kuulsusest ja glamuurist trauma ning eluraskusteni välja.

Näitusele nime andnud seeria „Päevavalgel“ (Exposed) fotod toovad rambivalgusesse mitmed tuntud meelelahutus-, moe- ja kunstimaailma tegelased. Bryan Adamsi fotosilma kaudu on vaatajal juurdepääs suletud ja näiliselt muretusse kuulsuste maailma. Nii nagu pealkiri ka vihjab, uurib näitus süvitsi, mis juhtub inimestega, kes on 24:7 rambivalguses ja mida ütlevad paljastavad fotod kuulsuse kohta fassaadi taga.

Esmapilgul võib tunduda, et Adamsi portreed seerias “Haavatud: sõja pärand” (Wounded: The Legacy of War) on äärmiselt erinevad. Fotod 2000ndatel aastatel Afganistani ja Iraagi välismissioonidelt naasnud vigastatud Briti sõduritest toovad fookusesse konflikti ja moonutatud kehade nähtavad armid. Mitmel juhul toores ja häiriv, mõnikord humoorikas ja südantsoojendav – selles ehmatavas seerias on jäädvustatud sõjategevuse kibedad tagajärjed ja inimvaimu südikus.

Sarnast visaduse lugu - ebaõnne kiuste või just selle tõttu - jutustavad ka kodutute portreed. Seeria „Kodutud” (The Homeless) tutvustab kodutuid, kes müüvad Londoni tänavatel ajakirja The Big Issue, mis on loodud eesmärgiga anda nendele inimestele võimalus teenida ausat tulu ja seeläbi neid taas siduda kogukonnaga. Pildid selles seerias näitavad igat inimest sügavamalt kui tema sotsiaalne taust või majanduslik seis. Loodetavasti aitavad need fotod, tõstes fookusesse just inimese enda, murda mõningaid valearusaamadele ja eelarvamustele rajatud barjääre.

Bryan Adams sündis Kanadas Kingstonis/Ontarios 1959. aastal ning temast sai kuningliku fotograafiaseltsi (Royal Photographic Society) liige 2015. aastal. Ta on loometöös jätkuvalt väga produktiivne ning pühendunud üleilmse mõjuga teemadele.

Adams tabab Eestis kaks kärbest ühe hoobiga - lisaks fotonäituse avamisele annab ta homme Saku Suurhallis kontserdi.

Juba seitsmendat korda Eestit väisav Kanada laulja, laulukirjutaja, produtsent ja filantroop toob Tallinnasse oma uue turnee “Shine A Light” show, mille raames kõlavad lisaks uue albumi paladele traditsiooniliselt ka kõik suurimad Adamsi hitid.