"Kes need on, kes? Oo, eestlased. Meile meeldib teie lugu!“ Just nii lõi punase vaiba äärne piltnike ja reporterite summ mühisema, kui meie neiud oma teed punasel vaibal alustasid. Sandra Nurmsalu, Mann Helstein, Johanna Mängel, Mari Möldre ning taustalauljad Marilin Kongo ja Mirjam Mesak astusid koos helilooja Sven Lõhmusega käest kinni punasel vaibal, peatudes aeg-ajalt punasel väljakul poseerimiseks.

Punane vaip, teavad Eurovisiooni tõsisemad fännid rääkida, rulliti üldse esmakordselt lauluvõistluse ajaloos avapeol lahti. See aga andnud ülimalt glamuurse tunnetuse, mis just eristabki Moskva lauluvõistlust eelkäijate omadest. Ning sära ning sätendust jagus.
Eurodomi sees ootasid lookas lauad, millel pakuti  pliine kalamarja ja hapukoorega, nurkades aga rostbiifi, täidisega vorstikesi, seene-julienne`i ning  suupisteid hõrgust kalast ja juustust.  Hoolimata buffee-vormist oli iga vaagna jures oma kelner, kes soovitu tsaariaegsete viisakusväljendite saatel kunstipäraselt taldrikule asetas. Milline kontrast tavalise Venemaa restoranide „govorite“ (rääkige) kähvamise asemel!  Iga ihukarvaga võis tunda, et kuulus vene külalislahkus pole millegagi koonerdanud. Lauad olid lookas ning uusi roogi tassiti pidevalt juurde. "Tore, kõht ongi tühi,“ muigasid sümfoonikud küllusliku vaatepildi peale.
Lisaks lookas laudadele ei koonerdanud võõrustajad ka joodavaga. Kallitele külalistele pakuti šampust, punast ja valget veini ning muidugi Venemaal möödapääsmatut – ehedat haljast külma valget viina. Nurgalaudadesse aga kerkisid ka siinmail demokraatide joogiks nimetatud õllekruusid.
Avapeo meelelahtuslik osa algas Venemaa popikuninga Filipp Kirkorovi esinemisega. Edasi sai näha paremaid palu eelmiste eurovisioonide finaalidest. Erilise vaimustuse tõi vippidest kubisevasse saali Saksa bändi Dschinghis Khan samanimelise lauluga. 1979. aasta eurovisioonilt sai see laul neljanda koha.  Kui juba küpses eas ansambel keris lahti laulu "Moskau", rahvas hullus. Tantsu lõid ka soliidsetes ülikondades keskealised härrad. "Võimas," kommenteeris Sven Lõhmus. "See on omamoodi fluidum. Olla siin ja kuulata Dschinghis Khani laulmas Moskvast ... See on midagi kirjeldamatut."
Moskvas sai eile otse Kremli ees asuvas Eurodomis alguse järjekorras 54. Eurovisiooni lauluvõistlus, milles võtab osa 42 maad. Teisipäeval leiab aset esimene finaalvõistus, neljapäeval teine. Siis astuvad üles ka meie neiud Urban Symphonyst. Laupäeval toimub finaalvõistlus, kuhu loodetavasti kvalifitseerub ka Eesti.