Tänavu pälvis kaks auhinda Toomas Olljum, kes pärjati Aasta manageri ja Aasta muusikaettevõtja tiitliga. Lisaks oli Olljumi asutatud muusikaettevõte Made In Baltics üks osapooltest koos Sonyga, mis sai Aasta muusikatootja auhinna.

Eesti Fonogrammitootjate Ühingu poolse teise vooru žüriiliikme Tambet Mumma sõnul on Olljumi edu taga aastatepikkune sihikindel töö. „Konkreetsed auhinnad tõi kindlasti varasema eduka rahvusvahelise kogemuse toomine kohalikule turule, mis kahtlemata on märgilise tähtsusega Eesti muusikaettevõtluse maastikul,” lisas Mumma.

Tema sõnul eelnevad žürii otsustele alati argumenteeritud ja tulised mõttevahetused. “Ei ole kerge hinnata erinevates skeenedes tegutsejaid, või siis kumba eelistada, kas esimese eduka rahvusvahelise sammu astunud tegijat või silmapaistvat ettevõtjat koduturul. Seega valik on alati subjektiivne, kuid võin kinnitada, et kõik auhindade saajad on teinud oma tööd suure pühendumisega ning on need auga välja teeninud,” kommenteeris Mumma.

EMEA galat juhtis teistkordselt Mihkel Raud ning sellel astusid üles Stefan, Anna Kaneelina ning oma debüütsinglit esitlenud Majorlilkween, kelle artistinime taha peitub modell Alexandra Elizabeth Ljadov.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad ehk EMEA on ellu kutsutud selleks, et tunnustada neid Eesti muusikavaldkonnas tegutsevaid isikuid, kes ei pruugi olla laval, kuid teevad kõik selleks, et muusikasõpradel oleks mida ja kus kuulata, vaadata ja osta.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2019 galat korraldab Eesti Fonogrammitootjate Ühing. Korraldamist toetab Tallinna Ettevõtlusamet.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2019 võitjad:
AASTA VALGUSKUNSTNIK
Ringo Muhhin

AASTA HELI- JA/VÕI VALGUSTEHNIKA RENDIFIRMA
RGB Baltic

AASTA HELIKUNSTNIK
Kaur Kenk

AASTA KONTSERDIMAJA
Saku Suurhall

AASTA MUUSIKASÜNDMUS
Arvo Pärdi Keskuse avapidu

AASTA RAADIOJAAM
Sky Plus

AASTA MEEDIAKANAL (VA RAADIO)
Sky.ee

AASTA MUUSIKAAJAKIRJANIK
Bert Järvet

AASTA MUUSIKAMÜÜJA
Lasering

AASTA ALBUMIKUJUNDUS
Taavi Tulev „●●“, kujunduse autorid:
Taavi Tulev (kontseptsioon ja küljendus)
Kristi Kongi (käsitsi maalitud erinevad täpid)
Katrina Tulev (kaanefoto õhupallilt)

AASTA MIXIJA/SALVESTAJA
Kaarel Tamra

AASTA MUUSIKAPRODUTSENT
Bert Prikenfeld

AASTA MANAGER
Toomas Olljum

AASTA MUUSIKATOOTJA
Made In Baltics / Sony Music

AASTA MUUSIKASÕBRALIKEM ETTEVÕTE
Sportland

AASTA MUUSIKAETTEVÕTJA
Toomas Olljum