Umbes pooled Mumiy Trolli kuulama tulnutest on venelased ning ansambli fännid, kirjeldab Publiku reporter. "Teavad laulude sõnu peast - nii kui laulja sõnades pausi teeb, laulab rahvas edasi!"

Kui Mumiy Troll hakkas lõpetama, tänas solist Ilja rahvast ning ütles eesti keeles: "Armastame teid!". Rahvas reageeris sellele elavalt.

Samal ajal, kui venelased oma muumidele kaasa elasid ning solist Iljaga kaasa laulsid, olid eestlased hoopis A le Coqi alal kuulamas Tanle Padarit ja The Suni.

Kui Õllesummeri peaesineja Moby tõi kohale hinnanguliselt 25 000 muusikasõpra, siis Mumiy Troll nii vägeva publikuarvuga kiidelda ei saa. Seega tavaline neljapäevane Õllesummer, nentisid kogenud summerdajad.

Kui õllepeo teine päev algas suurte vihmahoogudega ning rahvast nappis, siis enne kella 22 hakkas Õllesummer juba hoogu sisse saama - nauditi nii Mahavoki kontserti kui möllati L'amenti muusika saatel, kus ühtlasi sai näha ka T-särke vahetavate neidude paljaid rindu.

Kella 20 ajal oli peoplats veel üsna rahulik - rahvas nautis Ivo Linna laulu ning rüüpas 30-kroonist õlu.

Publiku reporterile torkas silma, et Õllesummeri väravates tehtav kontroll on üsna range, sest väravate juures olevad prügikastid on tulvil täis pudeleid - kõik oma jookidega sisse trügida üritanud inimesed on pidanud märjukesest loobuma.

Õllesummeri meediajuht Reno Hekkonens tunnistas Publikule, et rahvast on tõepoolest vähevõitu, kuid probleemi ta selles ei näinud, sest tavaliselt neljapäeviti õllesummeril pidavatki nii olema.