Esitamisele tulid lood Smithi uusimalt albumilt "Banga", aga ka igihaljad ja armastatud lood.

67-aastase Smithiga olid laval ka tema lapsed: klahvpillidel tütar Jesse ja kitarril poeg Jackson. Neile ja nende isale pühendatult tuli esitaisele Smithi üks kuulsamaid lugusid, koos Bruce Springsteeniga kirjutatud "Because the Night" (1978), mida kogu saal kaasa laulda oskas ja aitas.

Poeet ei jätnud eestlasi ka üllatamata, pandes eestlased ja nende ajaloo oma laulude sisse. "See on meie esimene kord Eestis. Varem ei lubatud meil tulla. Aga nüüd olete te vabad!" kuulutas ta ovatsioonide saatel mikrofoni. Eestlaste ajalugu tuli jutuks ma ühes teises loos, kus poeet kinnitas, et esivanemate vaimud kaitsevad eestlaste lapsi.

Lastearmastajast Smith, kes ka autogrammisessioonil kõigepealt lastega inimestel järjekorda sättida palus, pühendas ühe õrna loo väikestele inimestele ning soovitas siis nad enne kontserdi rajuksminekut koju viia. "Me ei taha ju nende kõrvu rikkuda," põhjendas ta.

Oma etteastes ei unustanud Smith ka Malaisia lennul hukkunuid ning kummarduse tegi ta ka hiljuti lahkunud pikaajalisele muusikust sõbrale Johnny Winterile. Publiku rõõmuks tuli esitamisele ka Loe Reedi "Perfect Day" - muusik olla Patti Smihile oma Eesti-kontserdist ka rääkinud.

Üllatusi jagus aga veelgi: loo "Banga" esitamise ajal (mis on inspireeritud Smithi lemmiku Mihhail Bulgakovi kuulsast "Meistrist ja Margaritast") soovis muusikpubliku seast kedagi kitarrioskajat lavale bändiga jämmima. Õnnelikuks väljavalituks osutus "Naabriplikast" tuntud näitleja ja lavastaja Loore Martma.

Istumiskontserdi, mis kogu publikut muidu üsnagi kammitsenud oli, viimaste lugude ajal läks rahva seas lõpuks ka tantsuks, kui üks julge inimene - muusik Chingin - n-ö otsa lahti tegi ja hüppama asus.

Seda polnud aga sugugi mitte nii lihtne teha, sest kontserdi alguses lava ette hüplema suundunud, kuid selgelt üleliia purjutanud soomlane tariti üpris kiiresti peakorraldaja Helen Sildna poolt käekõrval lava eest minema. Loomulikult seisnes peamine probleem siiski selles, et nokastanud fänn taskust kaamera välja tõmbas ja ilma loata pildistama asus.

Lõpulood "People Have The Power" ja "Babelogue/Rock'n'Roll Nigger" kanti ette juba innukalt hüpleva ja vaimustatud tantsiva rahvamassi ees.

Kontserdi finaalhetk saabus, kui Smith rebis oma kitarrilt keeled, sülgas rokenrollilikult raevukalt maha ning sisendas endale omasel võimsal häälel: "Teie olete tulevik! Teie otsustate, mis saab meie maailmast! Olge vabad, teil on hääl - laske sel kõvasti kõlada. Elage ja have a good time!"