Kuigi vähendatud mahus, astusid üles esialgse Patareivi kõige olulisemad ja värvikamad kodu- ja välisesinejad: 90ndate kuldne pophitt Nancy, Horvaatia technoprintsess Miss Sunshine, Rotterdam Triphouse DJ-d ning "kilulinna tõmmiseima house-muusika sarja" Tallinn Jäck City DJ-d.

Südaöösel esitles Kiwa ja rahvusvaheline kirjastuskorporatsioon ;paranoia publishing group ltd. oma värsket trükitoodet "Seeneriik on lähedal", mis kutsub inimesi üles adopteerima seeni.

Kuigi esialgsele peole oli end kirja pannud umbes kaks ja pool tuhat inimest, ei saanud iseenesest mõista Pärnu pidu päris nii rahvarohkeks kujuneda. Peo- ja protestimeeleolus publikut jagus aga küllaga, nende seas pealinna pidulised kui ka põlised pärnakad.

Kui Tallinna peo ärajäämise otseseks põhjuseks nimetati Kultuuritolmul toimunud politseiskandaali järellaines korraldajatepoolset korra tagamise võimetust (Patareivi ja Kultuuritolmu organiseerivad samad inimesed), siis Pärnu peol oli näha, et turvameestega oli seekord kõik ladus ja rahulik.