Eilse kontserdi peaesineja Sigma sõnul täitis kontsert kõik tema ootused ning tal oli hämmastunud Eesti publiku tohutust energiast, millega kontserdile kaasa elati. „Ma olen ka varem Eestis käinud, kuid see, mida ma nägin Saaremaa Rannapeol, oli midagi erakordset. See energia, mis meile publikust vastu peegeldus, oli sõnulseletamatult võimas“, sõnas Saaremaa Rannapidu 2014 esimese päeva peaesineja Sigma. Ta lisas, öeldes: „Ma ei oleks arvanud, et eestlased on sellise energiaga peorahvas ning, et drum’n’bass muusika neile niivõrd meeldida võiks“.

Rannapeo peakorraldaja Siim Pohlaku sõnul võib peo esimese päevaga igati rahule jääda ning rahvast on tänavu Mändjalal kindlasti rohkem kui möödunud aastal.

Saaremaa Rannapeo turvaülema sõnul kulges Rannapeo esimene päev üldjoontes rahulikult. Üksikuid vahejuhtumeid seoses alkoholi liigtarbimisega esines, kuid need olukorrad lahendati kiirelt. Terve öö jooksul oli kohal ka politsei, kellega oli turvameeskonnal operatiivne ning ladus koostöö. Politsei palus rannapeole tulijatele südamele panna, et järgitaks liiklus- ja parkimiskorraldust ning arvestataks enda ja teiste ohutusega.