Aasta-aastalt nii mahult kui kaalukuselt kasvanud TMW on kujunenud üheks Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopa loovkogukondade olulisimaks kohtumispaigaks ning regiooni põnevaimaks muusika- ja kultuurisõpru kokku meelitavaks linnafestivaliks, mille olulisust uue kultuuriturismi sihtpunktina on tunnustanud ka kvaliteetväljaanded nagu The Guardian, Observer ja NY Times. Tänavu juba kaheksandat korda toimuva TMW programm on mahukam ning mitmekülgsem kui kunagi varem. Terve nädala kestev festival pakub lisaks rahvusvahelise kooslusega muusikaprogrammile taas tasuta „Linnalava“ kontserte aina uutes, avastamist väärivates paikades ning Tallinna parimaid ja erilisemaid söögikohti esitlevat “Maitsed” programmi, mis tänavu tutvustab ka siinseid põnevamaid rahvuskööke. Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kaasaegse kunsti eriprogramm “TMW kunst” keskendub seekord noorele ambitsioonikale eesti kunstile ja õllegurmaanide festival Tallinn Craft Beer Weekend tutvustab ka sel aastal maailmaklassi kuuluvaid väikepruulikodasid.

Esmakordselt liitub tänavu festivaliga piirkonna põnevaimat disaini ja brände presenteeriv kahepäevane Disainiturg Kultuurikatlas, kuhu lisaks Eesti disaineritele on oodata külalisi Leedust, Lätist, Soomest ja Rootsist. Varasematel aastatel peamiselt muusikale keskenduvate vestluste sari “Jutud” laiendab tänavu teemaderingi teadusest toiduni ja kodaniku rollini neljanda tööstusrevolutsiooni eelses maailmas. TMW, Music Estonia ja lauluvõistluse Eesti Laul käivitatud Eesti Laulu Akadeemia koostöös toimub festivali raames esimene professionaalsete laulukirjutajate laager Baltikumis, mida kureerib kogenud Rootsi muusikakirjastaja Ben Malén.

Põhjamaade ja Baltikumi suurima siseruumides toimuva festivalina tuntust kogunud TMW kolib sel korral ka õue, avades üle linna nii välilavasid kui tänavatoidualasid. Koostöös EKA sisearhitektuuri osakonnaga on valmimas linnaruumi hõlmav kunstiprojekt ning sündimas on soundtrack Tallinna linnale, mille loovad BBC Radio 3 saatejuht Nick Luscombe koos Üle Heli festivali korraldaja Aivar Tõnsoga.

Homme, kolmapäeval, 3. veebruaril kuulutatakse välja TMW üle 200 esinejast koosnev erinevaid muusikažanreid hõlmav muusikaprogramm. Aasta-aastalt üha rohkem välisesinejaid ligi tõmbavale festivalile laekus rekordarv esinemissoove ligi 1300 artistilt 47 riigist.

Vaata pilte tänaselt pressikonverentsilt:

Festivalipassid hinnaga 45 eurot, mis tagavad sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames, on veel täna, 2. veebruaril saadaval soodushinnaga 45 eurot. Nordea ja Telia klientidele kehtivad soodustused.
http://tmw.ee/et/passid/festivalipass

TMW delegaadipass, mis tagab pääsu festivali raames 1.–2. aprillini toimuvale muusikatööstuse konverentsile, on samuti kuni tänase, 2. veebruarini veebruarini saadaval soodushinnaga 160 €. Delegaadiks registreerumine TMW kodulehel: http://tmw.ee/et/passid/delegaadipass

TMW 2016 kuupäevad: 28. märts – 3. aprill
28. märts – 3. aprill: TMW maitsed, TMW jutud
29. märts – 3. aprill: TMW kunst
30. märts – 2. aprill: Linnalava
31- märts – 2. aprill: festivali põhiprogramm
1.–2. aprill: TMW muusikatööstuse konverents, Tallinn Craft Beer Weekend
2. – 3. aprill Disainiturg