Tallinn Music Week konverentsi, mis tõi sel aastal Nordic Hotel Forumi konverentsisaali 423 osalejat üle Euroopa, avas inspireeriva kõnega president Toomas Hendrik Ilves. Konverents jätkus aruteluga loome ja kultuuri olulisuse üle riigi tutvustamisel ja turundamisel, keskendudes kahe järgneva päeva vältel teemadele, kuidas arendada loomet läbi efektiivsete ja uuenduslike ettevõtlusmudelite.


„Tänavune festival oli teatud mõttes murranguline,“ kommenteerib peakorraldaja Helen Sildna. „Seoses kultuuripealinna tiitliaastaga oleme olnud tugevalt rahvusvahelise pressi huviorbiidis ning kahe eelmiste aasta töö on vilja kandnud ka Eesti muusikavaldkonna siseselt. Konverentsil osales enam Eesti muusikaettevõtjaid kui iial varem ning festivalist osa võtnud artistide ettevalmistus oli senisest märksa põhjalikum. Publiku huvi hea Eesti muusika vastu kasvab iga aastaga. See kõik kokku arendabki meie muusikaturgu nii Eesti siseselt kui ekspordi suunal.“


Tallinn Music Week 2011 oli üheks Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi tähtsündmuseks ning suuresti just tänu kultuuripealinna partnerlusele sai festival aastal 2009 alustatud. Tänaseks rahvusvahelise mõõtme omandanud muusikasündmus jätkub aga kindlasti ka aastal 2012.

„TMW on väga dünaamiline ja tugeva arenguvõimega ettevõtmine, mis on Eesti muusikaellu toonud uusi värskeid ideid. TMW avatus, tolerantsus ja lai žanriline skaala on eeskuju- andvad. Lähitulevikus võiks TMW kujuneda maailma muusikatööstuse talendiküttide jaoks esimeseks valikuks ja kohtumispaigaks Põhja-Balti regioonis, kuhu tullakse saama ülevaadet siinse muusika hetkeseisust. Kõige selle keskel saame aga uhkusega esitleda eesti muusikat, mis oma andeküllusega suudab võimendada meie maa ja rahva mitmekordseks,“ kommenteerib Kultuuriministeeriumi muusikanõunik Eero Raun.