Sellel märgilisel suurkontserdil astusid lavale Ivo Linna, Tõnis Mägi, Kare Kauks, Reet Linna, Henry Laks, Karl Madis, Toomas Lunge, Jaan Elgula, Hardi Volmer, Riho Sibul ja Peeter Volkonski. Nooremast generatsioonist olid laval Eda-Ines Etti, Ott Lepland, Uudo Sepp, Dagmar Oja ja Kaire Vilgats. Lauljaid saatis Antti Kammiste poolt spetsiaalselt selleks kontserdiks moodustatud ansambel. Kontserdil kõlasid lisaks viiele isamaalisele laulule ka teised nende artistide poolt tuntuks lauldud laulud ja üldtuntud isamaalised laulud. Ühtlasi tähistatati kontserdiga Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja taasavati vastselt renoveeritud Tartu laululava.

Meeleolu oli tõeliselt ülev ning mitmetel lavale astunud muusikutel olid suurest liigutusest silmad märjad — Kare Kauks puhkes laval suisa nutma, paljud kuulajadki pühkisid Eesti lippe lehvitades vargsi silmi. Lisaks koguti Tartu lauluväljaku väravas ka allkirju tselluloositehase rajamise vastu ning tuline tehasevastane Tõnis Mägi nentis oma repertuaari alustades, et mõni laul on täna veel olulisem kui siis, kui see kirjutati, tsiteerides Valdur Mikita surematuid sõnu, kuidas “kütta ahju oma koduseinast võetud palkidega pole just hea mõte”. Kontserdi lõpetuseks saadeti üheskoos veekalkvel silmil Alo Mattiisenile tervitusi taeva poole ning lauldi "Eestlane olen ja eestlaseks jään" ning "Ei ole üksi ükski maa", mis läks rahva tungival nõudmiseks ka kordusse.

Tartu linnapea Urmas Klaas edastas samuti publikule omapoolseid mõtteid: "Tartu ja tartlased olid toona Ida-Virumaa eestkõnelejad ja „ei“ ütlejaks fosforiidi kaevandamise kavadele Ida-Virumaal . Täna on Tartu taas võitleja ja üksteisel käest kinnihoidja ja enese eest seisja. Me oleme justkui heade mõtete linnana ka halbade mõtete ärahoidmise linnaks, sest meile läheb korda, et üle meie peade ei tehtaks Eestile kahjulikke otsuseid, et meie iseolemine ei lööks kõikuma ja me ei lörtsiks ära seda, mille eest me siin 30 aasta eest püsti tõusime. Täna on see päev, mil siin kõlavad laulud tuletavad meelde meie soove ja püüdlusi, meie sädet ja süttimist, hinge ja kooshingamist."

Vaata meeleolukaid fotosid: