Tõsi, pileteid oli ostetud märgatavalt rohkem! Ilmselt jäid paljud koju just kõleda ja vihmase ilma pärast.

“Jaanipäeva laulude” lavastaja Ain Mäeots rõhutas, et selline ilmastik on raske ka esinejatele ning kiitis üliõpilaste esinemislusti ja ühtehoidmist.

“See on maailmas ainulaadne, kuidas Eesti pealtvaatajad vabaõhuüritustel ilma trotsivad. Olen päris palju reisinud ning maailmas festivale ja suveteatreid vaatamas käinud. Selge, et ilusa ilmaga oleks rahvast tulnud palju rohkem, aga ilma mõjutada ei saa ja kurat temaga,” ütles lavastaja.

“Miks me üldse selliseid üritusi teeme kui teame, et ilm võib palju ära rikkuda? Soomest on tulnud selle kohta hea sõna – “sisu”. See ongi meie sisu, mis paneb meid tegutsema. See on algorütm, mis on aastatuhandetega välja kujunenud. Selline festival on üks elu õitest,” kommenteeris Mäeots ja lisas, et nägi, kuidas tänu kehvale ilmale esinejate omavaheline side hoopis süvenes.

“Sügav kummardus kõigile, kes võtsid vaevaks kohale tulla,” lisas Mäeots.

Ligi 4000 Eesti, Läti ja Leedu esinejat tegid täna vihmast hoolimata läbi kogu rongkäigu Tartu Ülikooli eest lauluväljakule, kus esitati nii ühiskavasid kui oma spetsiaalselt jaanipäevale pühendatud repertuaari. Lauluväljakul astus täna üles ligikaudu 3000 lauljat, tantsijat ja muusikut.