“Fännid on nagu perekond Metallicale ning laval katust pole,” kirjeldab produktsioonijuht John Zajonc Kroonikale 24 tundi enne väravate ametlikku avamist, meid ümbritsemas kümned kahveltõstukid, mis kolisevaid lavadetaile ning külmkappe alale laiali veavad. 60-meetri laiune ja 20 meetri kõrgusel laval katust peal ei ole - tuuri ajal on mehed saanud seni juba palju vihma, mis veidi küll ehk publiku meeleolu mõjutab, ent pillimehed kas või laussajus erakordset muusikalist elamust looma paneb. On fännid vihmas, olgu ka bänd.

95 tuurimeeskonnaliiget, umbes 80 kohalikku ja siis veel kõik, kes seotud lava ümbritsevate alade ettevalmistusega, müügilettidest fänninänniputkani, hindab Zajonc, et töötamas on 300-400 inimest, et kõik ettevalmistatud oleks.

“Me ei otsinud rohkem kohti, kui siia jõudsime,” sõnab produtsent John Mulder, kes oli see mees, kes koos Live Nation Eesti juhi Eva Palmiga enam kui aasta tagasi Raadil platsi vaatamas käis ja pärast sinna astumist ja õige tunde tekkimist enam alternatiivide vaatamist Eestis vajalikuks ei pidanud. Tema sõnul on Tartu suurepärane koht ning kui homme kõik õnnestub, usub ta, et nad on ERMi alal korraldamas küll esimese suurkontserti, ent kindlasti mitte viimast.

16. juulil esines Metallica Soomes, öösel võeti seal 3 tunniga lava maha ja hommikul tulid rekkad laevaga siia, kirjeldab ta, kuidas mõned asjad alles täna Tartusse jõudsid, ent avaldab lootust, et juba kolmapäeva hilisõhtuks on lava piisavalt valmis, et vajadusel kontsert anda.

Mulder kirjeldab ülivõrdes Tartu atmosfäääri, naeratavaid inimesi ning suvist ilma ning sõnab, et see on suurepärane töö, mida Tartu linnavalitus koostöös korraldajatega teinud on. Ta loodab, et homme saab ka kõik alaväline kenasti toimima liikluse ja piirangutega seoses "See tuleb suurepärane," lubab ta.

Samal ajal, kui Kroonika alal käis, saabusid esimesed fännid ka juba kõrvale ehitatud telklasse, et homseks suurpeoks valmistuda.

Kesklinn on kohalike sõnul ehk tavapärasest veidi saginarohkem, bändisärkidega mehigi on siin-seal näha, ent kesklinnapildis suuremat Metallica-ootust veel kosta pole, vaid Mulderi kirjeldatud naeratavad näod ja melu.