Franz Ferdinandi Euroopa turnee pidi alguse saama mai kuus. Tuuri alguskuupäevade hulka kuulusid ka 24. mai Tallinnas, klubis Hollywood ning 25. mai Riias, Kipsala Hallis. Bändi agendi Mike Greek sõnul on Franz Ferdinandi järgmise albumi viimistlustööd aga viibinud ning poisid on mai lõpus sunnitud lendama New Yorki, et materjal lõpetada, teatas kontserdikorraldaja Delfile.

Nii korraldajatel kui ka bändil on tekkinud olukorra pärast siiralt ja südamest kahju ning sellist olukorda ei osanud ette näha keegi. Hetkel käivad BDG-l läbirääkimised Franz Ferdinandi managemendiga, et leida uus sobiv kuupäev kas suvel või sügisel.

Helen Sildna BDG-st teatas, et tehakse kõik võimalik, et ei Eesti ega Läti publik ei peaks kontserdist ilma jääma. “Õnneks on näha, et Franz Ferdinandi näol on tegemist bändiga, kes on tekkinud olukorra pärast tõsiselt mures ning nad vabandavad südamest pettunud fännide ees, kuid loodavad, et peagi leitakse võimalus siiski ka Baltikumi showd ära teha.”

Soovijatelt ostetakse piletid tagasi alates esmaspäevast järgnevatest Piletilevi müügikohtadest: Viru Keskus, Tartu Lõunakeskus, Jõgeva Kultuurikeskus, Port Artur Pärnus, CD100 muusikapoed Jõhvis ja Võrus, Haapsalu turismiinfo ja Viljandi A.G.M reisibüroo. Pileteid ostetakse tagasi kuu aja vältel, alates esmaspäevast: 25. aprill — 24. mai 2005.

Nädala aja jooksul peaks olema selge, kas Tallinna jaoks õnnestub leida uus kuupäev.