“Kui elu on kiirtee, siis Fu Manchu on selle soundtrack.” Taolise väitega algab Lõuna-Kalifornia stoner-rock ansambli Fu Manchu uue albumi pressiteade. 2007. aasta alguses ilmavalgust näinud plaat “We Must Obey” on juba bändi kümnes stuudioalbum. “Suurepärane kvintessents 70ndate roki raskusest ja 80ndate pungi agressiivsusest,” — nõnda kirjeldab tuntud ajakiri Rolling Stone Fu Manchu muusikat, mille iseloomulikeks joonteks peavad kriitikud mahlakaid kitarririffe, meloodilist vokaali ja psühhedeelset meeleolu.

“Kui te igatsete tagasihoidliku, klassikalise hard-roki järele tema kustumatus vormis, siis kaugele minna pole vaja — selle jaoks on Fu Manchu.”

Fu Manchu — tüüpilised kalifornialased: nad on kasvanud rannal, tegelevad surfimise ja skateboardinguga. Aga kõik see ei sega bändil tegeleda tõsisemalt muusikaga juba 17 aastat. Selle aja jooksul on nad jõudnud saavutada ka laitmatu kontsertbändi maine — Fu Manchu’l on õnnestunud esineda koos selliste nimedega nagu Kyuss, Monster Magnet, Marilyn Manson, White Zombie, Melvins, Clutch ja Corrosion of Conformity.

Rabarocki peakorraldaja Kristo Rajasaare sõnul on Fu Manchu ROCK nelja suure tähega, riff-rocki kuningas, stoner-rocki vundament ja korsten, ebanormaalselt hea live-bänd. “Ennustan, et peale nende Tallinna kontserti avanevad nii mõnegi rockisõbra silmad ja edaspidi hakatakse oma seniste lemmikute iseloomustamiseks väljendi “rokib täiega” asemel kasutama näiteks “rokib nagu sajandik Fu Manchut”. Sest Fu Manchu rokib nagu Godzilla.*”

Juba nelja nädala pärast — 21. oktoobril püüavad Club Hollywoodis kalifornialased Scott Hill (vokaal / kitarrid), Bob Balch (kitarrid), Brad Davis (bass) ja Scott Reeder (trummid) oma esinemisega kinnitada laialt levinud arvamust sellest, et stoner-rocki , kui žanri evolutsiooni algusele pani aluse kuulus lugu “Sweet Leaf” Black Sabbathi 1971. aasta albumilt “Master of Reality”.

Promootor Indrek Teivejõe sõnul on Fu Manchu bänd, kelle muusikat peab lives kuulma: “Fu Manchu on peaaegu 20 aastat teinud väga omapärast psühhedeelset rokki. Nende viimase aja looming on läinud veelgi karmimaks, kui Kalifornia poisid alguses tegid. Nende mussi nüansid tulevad just kontsertidel kõige paremini esile. Loud and clear!”

Vanusepiirang kontserdil on 16 eluaastat, 16-17-aastased fännid saavad kontserdile koos täisealise saatjaga.

* vihje Fu Manchu loole “Go Godzilla” ;-)

value="http://www.youtube.com/v/NOlHJyuY3IE">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/NOlHJyuY3IE"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">