Esmaspäeval avalikkuse ette jõudnud laul “Shoot the Dog” on poliitiline satiir, milles laulja esitab oma vaateid maailma asjadest ning pilkab Bushi ja Blairi “erilisi” suhteid.

“Olen täiesti teadlik, et inimestele ei meeldi nüüdisajal popmuusika ja poliitika kokkusegamine,” sõnas Michael, iseloomustades end kui tõelist patriooti.

“Sellele vaatamata on mul Suurbritannia praeguse olukorra kohta kindel arvamus ja ma tunnen, et ajal, mil avalikku vaidlust lämmatatakse, võib kasu olla isegi millestki nii triviaalsest nagu popplaul,” seisab laulja oma avalduses.

Laulu video on joonisfilm, kus Bush patsutab Valge Maja murul puudel-Blairi. Filmis tantsivad Blair ja Bush ka tangot ja Briti peaministril on seljas lehviv kleit.

Michael kirjutas laulu juba enne 11. septembri terrorirünnakuid, kuid tuli sellega alles nüüd avalikkuse ette ning püüab panna inimesi mõtlema maailmas toimuva üle.

“See on mõeldud poliitilise satiirina, ei vähem ega rohkem, ja ma loodan, et inimesed naeravad ja tantsivad ja mõtlevad siis väheke, see on kõik,” ütles laulja.