“Mulle tundub, et nad on võlutud ja et see läheb neile väga korda. Gruusial pole ju lihtsad ajad — kogu aeg on rahutused, mingi osa on okupeeritud, karmid teemad. Ja kui nendele tähelepanu pöörata, on nad hästi tänulikud. Eestlane teeb grusiinile sellise laulu … ma arvan, et see tuli päris hästi välja,” rääkis Egert.

Stuudios kaasas olnud abikaasa Piret Järvis-Milder tõdes, et gruusia toidu vastu on neil mõlemal Egertiga suisa selline nõrkus, et kahekesi käiakse mõnikord isegi kuulsas Argo baaris söömas. “Jaa, hatšapuri ja hinkaalid…mmm,” kirjeldasid nad ning Piret kiitis: “Minu jaoks on võluv, et Gruusias pole kõik veel nii tehislik — on palju loodust, naturaalsust, see on väga mõnus!”

Ühtlasi kergitas Egert saladuskatet sellelt, millega ta kolm viimast aastat on Gruusias tegelenud. “Seal valmib üks 10 000 inimesele mõeldud uus linnaosa Tbilisi lähistel, kus avanevad mäe otsast 360-kraadised vaated Kaukaasia mägedele. Arendasime meeskonnaga sinna golfiväljaku ja see on Gruusia hetke kõige suurem arendus üldse. Mina juhtisin projekteerimist — arhitektuur ja kõik selline detailplaneering,” selgitas ta.

Kroonikale teadaolevalt on Egerti tööleping nüüdseks ammu lõppenud. Egerti poolt kirjeldatud mastaapset uusarendust Tbilisi Hills teostavad Gruusias suurärimehed Marcel Vichmann ja Oleg Ossinovski, kellest viimasega tegi Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg mullu novembris ka põneva intervjuu — loe seda SIIT!