Mitu superpunti: Tenfold Rabbit, August Hunt ...

Aguri sõnul on muusikalise õhkkonna loomine koolis võtnud aega mitu head aastat ning õppekavas pole tehtud muid muudatusi kui loodud juurde matemaatika-muusika klass, mille 1.lend jõudis just 6.klassi. "Kõik meie muusikalised ained on tugevalt ühendatud kompositsiooniga ja koosmängimisega, kus noored ise komponeerivad arvutis ja õpivad ansamblina esinema," kirjeldab ta ja lisab juurde, et mõni praegu tähelendu tegev ansambel on täies koosseisus Gustav Adolfist pärit. "Tenfold Rabbit ja August Hunt on 100% meie poisid ning loodetavasti sellega asi ei piirdu," on direktor oma kooli kasvandike üle uhke.

Hendrik Agur: GAGi õpilased ei taha superstaarisaatest osa võtta, neile ei sobi see formaat

Täna algava "Eesti otsib superstaari" hooaja vastu tunneb koolidirektor üsna suurt huvi, kuid lisab juurde, et kuigi Gustav Adolfist on sinna aastate jooksul mitmeid õpilasi suundunud, ei afišeeri enamus noori sinnaminekut, mistõttu pole ta hetkel kursis, kas ka sel aastal mõnd GAGi kasvandikku saates näha saab. "Mõned ei taha superstaarisaatest osa võtta, sest neile ei sobi see formaat. Põhjuseid võib olla erinevaid, võib-olla on seal liiga pingeline. Mina jälgin loomulikult ja soovin noortele palju edu, aga meie neid sinna minema ei sunni," kinnitab ta.

Kogu loomingu kese: Gustav Adolfi muusikakool

Gümnaasiumi juures on Aguri sõnul tegev Gustav Adolfi muusikakool, mis pole kellelegi kohustuslik, vaid huviala programm, kus õpetatakse peaaegu kõiki pille. "Ainult orelit veel ei ole," naerab Agur. Meenutades Nokia kontserti, on ta veendunud, et hetkel on võrsumas selliseid talente, kellest me tulevikus veel palju kuuleme. "Mõned meie noored on sellised, et teevad kõigile superstaaridele silmad ette!" rõõmustab ta. "Näiteks üks 12.klassi neiu nimega Anete Hiie, kes on muidu vaikne ja tagasihoidlik, aga milline lavaenergia," kõlavad kiidusõnad.

Agur kinnitab, et juba mitmendale suurejoonelisele kontserdile lisaks on kindlasti tulevikus plaanis korraldada üha uusi ja uusi üritusi, kus pakutakse nii kuulajatele muusikalist elamust kui ka GAGi õpilastele esinemiskogemust. Jääme ootama!

Vaata Nokia kontserdimajas toimunud võimsa muusikalise elamuse pilte: