Nagu väidab orkestri dirigent ja kunstiline juht Kaido Kodumäe, on eile esitletud plaadi “Siin me oleme” eesmärgiks kummutada võimalikku eelarvamust, et kui orkester on politsei alluvuses, siis kindlasti mängib see kollektiiv ainult ja ainult marsimuusikat.

Ajaloost on teada fakt, et Vene tsaaririigi esindusliku sõjaväe marsiorkestri repertuaaris oli muu hulgas ka oma aja kõige popimat kergemuusikat, tantsusaale vallutanud ragtime-palu.

Politseiorkestri kõige argisemad eesmärgid on osalemine kõikvõimalikel ametkondlikel tseremooniatel ja tähtpäevade tähistamistel.

Aga et viimasel ajal tegeleb politsei senisest rohkem noortele suunatud propagandaga, siis esineb orkester veel nii suvistel üritustel kui ka koolides. Mõnikord koos K-komando rambodega, vahel lastele lihtsalt muusikat ja pille tutvustades.

Publiku tähelepanu on suutnud köita ka orkester orkestris ehk politseiorkestri bigbänd, mis hiljuti lõi suurosalisena kaasa Alo Mattiiseni risotooriumide plaadil “Roheline Muna”.

Positiivse maine nimel

Filmimuusika jääb politseiameti eesmärkidest näiliselt väga kaugele, kuid Kaido Kodumäe kinnitab, et tegelikult mitte.

Plaat on kui järjekordne positiivse maine kasvatamise aktsioon, ühest küljest suunatud kõige laiemale publikule ja teisalt käib esinejaid mainides paratamatult ka “politsei” läbi raadioeetrite ja üle leheveergude.

Rahastaja ja väljaandja on politseiamet ning “toode” hakkab konkureerima siinsel popmuusikaturul, sest paarsada plaati tuhandesest tiraazhist paisatakse ka müügilettidele.