Paljude imetletud naistega läbi käinud staar armastas muuhulgas öelda, et naist tuleks alati kohelda kui daami ja daami kui naist. Käisid kuuldused, et puhtatõulise naistemehena suutis ta naistega käigu pealt "magada" ja võlus neid juba poole sõna pealt, olles ise oma mõjust täiesti teadlik.

Ometi ei pidanud Sinatra end "naiste alal" sugugi mitte nii teadjaks, kui seda tegid teised, iseäranis ajakirjanikud, keda kõik tema eraeluga seotu äärmiselt huvitas, kuna ekraani- ja lavajumalusest vaimustunud rahvas jooksis igale poptähe suust pudenenud infokillule suisatormi.

"Mul peaks naiste alal olema suisa doktorikraad," sõnas ta kord. "Aga tõde on, et olen rohkem läbi kukkunud kui õnnestunud. Mulle väga meeldivad naised; imetlen neid väga. Aga nagu kõik mehed, ei mõista ma neid sugugi," nentis Sinatra.

Mis teda aga naisterahva juures iseäranis võlus? Tuleb välja, et selleks olid käed (või siis polnud kombekas otse välja öelda, mis tegelikult): "Esmalt märkan naisterahva käsi, kuidas need on hoolitsetud. Hoolitsetus on väga oluline," on ta öelnud. Muuhulgas häiris Sinatrat naiste puhul liigne suitsetamine. Külastanud 1960ndatel Tokyot, oli ta vaimustuses, et jaapani naised sugugi ei tossanud: "Neil pole sõrmedel nikotiiniplekke, nad ei kanna pükse ja ma ei lõhna nagu Chanel nr. 5, kui olen neil korra kätt surunud."

"Mulle ei meeldi kõndivad parfüümireklaamid. Mul on nende vastu lausa allergia. Ka ei meeldi mulle tugev meik. Mulle meeldib, kui naine suudab peenelt ja tagasihoidlikult riietuda."

Kuigi tegu oli traditsioonilisema mehega kui paljud oleksid osanud arvata, siis ei suhtunud ta naistesse ealeski kui iluasjadesse ning hindas vägagi nende seltskonda. "Mulle meeldivad intelligentsed naised. Kohting ei tohiks olla jõllitamisvõistlus," kõlab tema teinegi kuulus repliik. Ka huumorimeel oli tema jaoks ühe tõeliselt võluva naise omadus."Kui näen naist, kes on atraktiivne, ei ole see koheselt seksuaalne äratundmine. Vähemalt mitte kohe sel hetkel. Mulle avaldab muljet, kuidas ta kõnnib, kuidas ta end üleval peab, tema üldine olek."

Mida aga soovitas Frank meestele? "Pane naine end hinnatuna ja kaunina tundma," andis ta nõu. Paljude poolt ka pepsiks peetud Sinatra oli väga põhimõttekindel ka selles, kuidas naiste seltskonnas meestel end ülal pidada kõlbas ning polevat ealeski naiste juuresolekul vulgaarseid sõnu kasutanud.

Naistele, kellele tal silm peale jäi, armastas ta väga teha kingitusi – alates teemantidest ning lõpetades autodega. Ilmaski ei andnud ta aga naistele raha, pidades seda sündsusetuks, seltskonna eest "tasustamiseks".

Ka ei meeldinud talle, kui naised end liigselt paljastasid – nii näiteks ei suutnud ta nautida Playboy-mõisas peetud Hugh Hefneri pidusid, kus erootikamodellid topless ringi keksisid.

Endiste pruutide sõnul oli Frank lootusetu romanik, kellele meeldis käest kinni jalutada ning oma pruute jumaldada. Angie Dickinson näiteks mäletab, kuidas Frank ei tulnud teda kunagi kabrioletiga sõidutama, kuna ei tahtnud, et pruudil soeng sassi läheks. Kui tähelepanelik temast! "Ta lihtsalt pani mind end tundma nagu miljon dollarit," meenutas veel üks endine sõbratar Suzanne Somers.

"Võib kõlada vanamoodsalt, aga minu meelest peaks kõiki naisi kohtlema nagu oma naist, tütreid ja tütretütreid. Tõusta püsti, kui naine siseneb, aidata tal mantel seljast, lubada teda varem lifti. Viisakus ei solva kunagi ühtegi naist."

Hea lugeja, kingi oma kallitele daamidele naistepäeva puhul üks šikk elamus Frank Sinatra kontserdi näol, kus legendi muusika ärkab 19. mail Nordea Kontserdimajas taas ellu võrratu Ott Leplandi esituses. Loe lähemalt: