“Kuna kolm publikuhääletust juhtinud bändi edestasid teisi ansambleid tublisti ning olid omavahel punktiliselt väga võrdses grupis, otsustasime kahe bändi asemel kolm bändi publikuhääletusega poolfinaali saata,” kommenteeris süsteemimuutust Noortebänd 2012 peakorraldaja Karl-Gustav Kello. Lisaks publikuhääletuse süsteemi erakorralisele muutmisele, otsustati võrdse arvu poolfinalistide nimel saata veel üks bänd poolfinaali, sel korral žürii valiku alusel. 

“Kuna me oleksime asetanud bändid väga ebavõrdsesse olukorda, kus ühel päeval võistleb 5 bändi ja teisel päeval 6 bändi, otsustasime saata ka žürii valikul veel ühe bändi poolfinaali,” kommenteeris Kello, lisades, et Noortebändi eesmärgiks ei ole olla range ja paindumatu, vaid tutvustada publikule suures koguses uut ja head noort muusikat ning pakkuda bändidele võimalikult palju lavalist kogemust. Õnnelikud viimased edasipääsejad on järgmised:

Pärnust pärit rokkmuusikat viljelev Voice of Voices

Tallinnast pärit bluesrocki viljelev The D.A.W.N

Alternatiivne poprock bänd KTCB

Tallinnast pärit stoner-doom bänd Kannabinõid

Noortbänd 2012 demovooru laekus 65 demo, mille hulgast žürii valis 32 bändi, kes jätkasid võistlemist neljas eelvoorus. Eelvoorudele järgnevad kaks poolfinaali – 9. ja 10. novembril võistlevad 12 bändi koha eest finaalis Tallinnas klubis Casablanca. Finaali pääseb edasi 5 bändi.
Noortebänd 2012 finaal toimub 23.novembril Tallinnas klubis 777.

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides, kodulehel ning kohapeal. Lisainfot leiab Noortebänd 2012 kodulehelt ja Facebooki lehelt.

Vaata kindlasti ka Noortebändide saadet ETV2 neljapäeviti kell 21.30! 

Kõigi poolfinalistide fotod: