Kontserdi raames tulevad esitlusele kõik OMD hitid, sealhulgas bändi kõige esimene singel “Electricity”, sõjavastane lugu “Enola Gay”, ansambli esimene Inglismaa edetabelitesse pääsenud pala “Messages”, UK Top 3 hulka jõudnud “Souvenir” ja “Sailing on the Seven Seas”, linateose “Pretty in Pink” filmimuusika jaoks kirjutatud “If You Leave” ja paljud teised. Lisaks kõlavad Tallinnas palad bändi algusaastatest, mida on OMD enda kontsertidel pika karjääri jooksul esitanud üliharva.

Mis on muusikule olulisem, kas äriline edu või kunstilise siiruse säilitamine? Kõige paremate muusikute jaoks peaks selleks olema viimane, aga mõnel juhul toob kunstiline terviklikkus juhuslikult kaasa ka ootamatu edu. Orchestral Manoeuvres in the Dark on alati tegutsenud sooviga luua midagi unikaalset ja ennustamatut ning nad teevad seda endiselt ka 40 aastat hiljem.

Ansambli OMD panid aastal 1978 kokku Andy McCluskey ja Paul Humphreys, kelle sõnul alustasid nad muusika kirjutamist vastastikuse sooviga teha midagi teisiti. “Me lihtsalt katsetasime, lõbutsesime ja püüdsime teha nii veidrat muusikat, kui suutsime. Meie loominguline filosoofia seisnes kahes elemendis. Esiteks proovisime luua muusikat, mis meie arvates ei olnud lihtsalt Rock'n'roll'i klišee. See viiski meid eeskätt elektroonika kasutamiseni. Samamoodi püüdsime kirjutada laule, mis meie arvates sisaldasid huvitavamat temaatikat kui tüüpilised popmuusika sõnumid - asjad nagu "Oh baby, ma armastan sind" või selle teema variatsioonid. Need olid sisuliselt kaks eesmärki, mille me oma loomingule seadsime,” meenutab McCluskey.

Tol hetkel olid Andy ja Paul suuresti mõjutatud sellistest artistidest nagu Kraftwerk, Roxy Music, Velvet Underground, David Bowie ja Gary Numan, keda nad soojendasid oma esimese Suurbritannia kontserttuuri ajal. Näidates oma armastust enda muusika kangelaste vastu, inspireerisid üsna pea elektro-pioneerid OMD ka teisi artiste oma loomingus süntesaatoril põhineva muusika sügavust ja võlu katsetama.

1980-ndate elektroonilise muusika ühe oluliseima artistina oli OMD jaoks alati tähtis teistest erineda ning luua midagi mitte ainult täiesti uudset, kuid ka kuulama sundivat. Alates 1979. aastal ilmunud singlist “Electricity” kuni nende hetkel viimase albumini “The Luxury of Punishment” (2017), on Orchestral Manoeuvres In The Dark üks väheseid new wave’i ajastust pärit bände, kes loovad järjepidevalt kvaliteetset muusikat. Lisaks sellele on nad suutnud leida tee ka noorema generatsiooni südamesse ning seda põneva kaasaegse artistina, mitte pelgalt nostalgilisel kombel. “Elektrooniline muusika on meie keel. See on viis kuidas me kõnetame”, ütlevad muusikud.

OMD esineb Alexela Kontserdimajas 30. jaanuaril 2020. Lisaks asutajaliikmetele Andy McCluskey ja Paul Humphreysile astuvad Tallinnas lavale ka Martin Cooper, kes mängib bändiga alates aastast 1980 ning Stuart Kershaw, kes on teinud ansambliga koostööd alates üheksakümnendatest.

Piletid on müügil homsest Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.