Aasta muusiku tiitli pälvib muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud eesti muusikakultuuri ja kes on teinud koostööd Eesti Raadioga.

8. septembril ilmus Hansonil neljas CD “What Colour is Love”. Sellele järgnesid esinemised Eestis ja 15 menukat kontserti 5 Euroopa riigis, teatas Delfile ER.

Aasta muusiku tiitlit märkiv Ivo Lille klaasist skulptuur antakse Hedvig Hansonile üle 6. jaanuaril kell 19 klubis BonBon.

Pidulikul kontserdil astuvad koos Hedvig Hansoniga üles kitarristid Andre Maaker ja Oleg Pissarenko. Kontserdist teevad ülekande Vikerraadio ja Klassikaraadio.

Aasta muusiku tiitel antakse välja kahekümne teist korda. Möödunud aastatel on aasta muusikuks nimetatud eri valdkondades tegutsevaid muusikuid. Tiitli on pälvinud Alo Mattiisen (1988), Tõnis Mägi (1997), Tõnu Kaljuste (1998), Silvi Vrait (2001) jt.

Möödunud aastal valisid Eesti Raadio muusikatoimetajad aasta muusikuks Rein Rannapi.

Hedvig Hanson (28) tõusis esile ETV lauluvõistlusel “Kaks takti ette” kümme aastat tagasi. Lauljatee algas ansamblitega Con Spirito ja Basic Concept, viimasega sündis 1997. aastal debüütheliplaat “Love For Sale”, mis sai nii kriitikute kui kuulajate sooja vastuvõtu osaliseks.

2000. aasta juunis valmis teine, peamiselt Hedvigi enese lugusid sisaldav plaat “Let Me Love You”. 2001. aastal andis Eesti Raadio välja eestikeelsete lauludega plaadi “Tule mu juurde”. Samal aastal võitis Hedvig Eesti Muusikaauhinnad 2001 jagamisel parima naisartisti ja aasta džässi- ja bluusiartisti preemia.

Uusim CD “What colour is love” ilmus maineka plaadifirma EmArcy firmamärgi all ning on võitnud tunnustust nii Eestis kui Euroopas.

Hedvig Hansoni interpretatsioonikunsti intiimset isikupära on tajunud nii kuulajad kui kriitikud.

Billboardi ajakirjanik Alex Kuzmin on nimetanud Hedvigi laulmist hüpnootiliseks, lummavaks ja sensuaalseks, selliseks, mis mõjub värskendavalt kui põhjamaine jää ja piparmünt.