Murranguline eelkõige just seetõttu, et sel korral oli Helenile tunda, et just kohalik muusika-skene on hakanud paremini aru saama mis selle ettevõtmise tegelik sisu on. "Artistide esindajad suhtlesid aktiivselt delegaatidega, bändid tegid endale tublilt promo, osaleti aktiivselt. Rõõm on ka selle üle, et publikunumber, mis kolmel õhtul klubides Eesti muusikat kuulamas käis oli päris korralik - 7600 inimest on juba korralik Saku Suurhalli-täis rahvast ja kui mõelda, et kõik need inimesed tulid kuulama uut Eesti muusikat, siis tundub, et Eesti muusikal läheb täna päris hästi. Rahvusvaheliste külaliste tagasiside on olnud ka päris tormiline, rohkem kui kunagi varem on juba ühendust võetud konkreetsete ideede ja ettepanekutega."

"Lähipäevil võib kuulda ka ühest olulisest uudisest seoses Iirisega taas, lubab Sildna.

"Tendents oli aga selles suunas, et tähelepanu sai just omanäoline ja eristuv Eesti muusika. Kõik külalised on kiitnud kui mitmekesine muusikavalik meil siin on. Täiesti unikaalseks lausa maailma-mastaabis peetakse seda, et me oleme suutnud kokku viia popi-rocki ja klassikalise muusika. Ma ise usun, et see on ääretult eluterve ja oluline - et publik harjuks suhtuma muusikasse eelarvamuste-vabalt."

Helenile teeb heameelt ka see, et tallinlased on muusikanädala omaks võtnud ja tunnistab, et oli veidi mures, kas 150 artisti kolmele päevale jaotamine inimesi lihtsalt segadusse ei aja. Õnneks ei osutunud kahtlused aga tõeks, sest publik oli programmi enesele selgeks teinud ning teadis kindlalt, mida vaatama minna.

"Igasse klubisse jagus täpselt paras hulk rahvast ja kõik klubid olid täis entusiastlikku publikut. Mul ongi kõige rohkem hea meel selle üle, et publikus on tekkinud teatud avatus - minnakse vaatama ka enda jaoks uusi esinejaid, ei lähtuta vaid sellest, kes on kuulus vaid loetakse kavadest artistitutvustusi, kuulatakse muusikanäiteid ja siis leitakse uued lemmikud. See ilmselgelt kasvatab ja laiendab ka artistide kuulajaskonda siin. Eraldi on rõõm selle üle, et festivalile tuleb ka aina rohkem  välisturiste - Soomes ja Lätis päris kindlasti kohe. Seda suunda soovimeka tulevikus aina rohkem arendada."