25 aastat aktiivselt maailma suurlavadel tegutsenud produktiivne Megadeth on üks “kuulsast rokknelikust”, kes omal ajal lõid raskemetalli muusikastiili. Megadethi kõrval on maailmakuulsad “neliku” liikmed Metallica, Slayer ja Anthrax.

Rokkmuusika sõpradele juba hästi tuntud ja mitmekordselt oma sobivust kontsertpaigana tõestanud Haapsalu Lossihoov on võõrustanud muuhulgas ka Robert Planti, Alice Cooperi ja Status Quo suurejoonelisi showsid. Lossihoov mahutab kuni kaheksa tuhat pealtvaatajat.

Üheksakordne maineka Grammy muusikaauhinna nominent Megadeth on eelkõige tuntud oma iseloomuliku instrumentaalse stiili, haaravate kitarrisoolode ja laulja Dave Mustaine “uriseva” hääle poolest.

Samuti on nii ansambli solist kui teised bändi liikmed minevikus pahatihti nii meedia- kui politsei pingsa tähelepanu all olnud küll šokeerivate laulutekstide, uimastite ja alkoholi ületarbimise ning väljakutsuva rokkstaariliku käitumise tõttu.

12 stuudoalbumit, kuus kontsertalbumit ning üle 25 miljoni müüdud plaadiga on Megadeth kommertsedult peale Metallicat teisel positsionil maailmas. Artisti viis albumit on jõudnud plaatina või multiplaatina staatusesse nii USAs, kui teistes riikides.

Megadeth loodi 1983. aastal Dave Mustaine poolt, kes on bändi kogu karjääri jooksul jäänud peamiseks liikumapanevaks jõuks ja laulukirjutajaks.

Bändi laiem tuntus tuli koos 90ndate keskel välja lastud edukate albumitega nagu “Countdown to Extincion” ja “Youthanasia”. Viimase suure kommertsedu tuules muudeti isegi bändimeeste imagot — uut looki lihvis ka kuulus moefotograaf Richard Avedon, kes on teinud fotosessioone ka Andy Warholile, Marilyn Monroele ja The Beatles’ile.

2002. aastal tabas Dave Mustaineni insult ning bänd peatas töö kaheks aastaks. Õnneks sai laulja terveks ning 2004. aastast on ansambel taas aktiivses muusikategevuses. Nende värskeim kauamängiv "Endgame" ilmus eelmise aasta septembris.

Megadeth esineb Haapsalu Lossihoovis 16. juulil. Piletid on müügil alates homsest kõigis Piletilevi kassades ja Statoili jaamades üle Eesti. Esimesed 500 piletit on müügil soodushinnaga 395 krooni, seejärel hind tõuseb.