Eesti hiphopguru Genka ütles, et tegemist saab olema aasta sündmusega igale vähegi hiphopist lugupidavale inimesele. “Ma ei liialda kui ütlen, et Wu-Tang Clan on hiphopmaailma Rolling Stones. Nad on väga tugevalt mõjutanud kogu selle skene tegemisi kogu maailmas. Absoluutne legend,” lausus Genka.

“Mulle meeldib Wu-Tang, et ta pole paljas riimi laulmine, vaid sõnade taga on väga sügav tähendus, millest on saanud täiesti omaette hiphop filosoofiline koolkond. Iga mees sellest bändist on omaette isiksus ja kui neid saab veel kõiki korraga ühel laval näha, siis mida sa veel ihkad.”

The Wu-Tang Clan on hip-hop grupp New Yorgist, mille liikmed on RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa ja meie seast lahkunud Ol’ Dirty Bastard. 2007. aastal nimetas muusikakanal MTV ansambli viie mõjukaima hip-hop grupi hulka maailmas. Wu-Tang Clan on kahtlemata mõjutanud kogu tänast hiphopi maailma alates muusikast lõpetades välise imagoga.

Kuulsus saabus singliga “Protect Ya Neck” (1993). Huvi bändi vastus suurenes tohutult pärast turneed Kat Nu ja Cypress Hilliga. Debüütalbumi väljaandmiseks plaadifirma leidmine oli keeruline, sest kõik grupi liikmed soovisid teha võimalusel ka soolokarjääri teiste firmade alt. Lõpuks löödi käed Loud/RCAga ning 1993. aastal ilmus kõigi aegade üheks parimaks hiphopi albumiks peetud “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”. 2003. aastal valis ajakiri Rolling Stone albumi 500 mõjukaima albumi nimekirjas 386 kohale.

Pika tegutsemisaja vältel on ilmutatud 5 kauamängivat, mida on üle maailma müüdud miljoneid ja miljoneid eksemplare.

Bändi liikmed on kõik proovinud teha ka soolokarjääri. Esimesena astus sellele rajale Method Man aastal 1994, talle järgnes aasta hiljem Ol’ Dirty Bastard. Viimane kukkus 2004. aastal RZA salvestusstuudios kokku, ametlik surmapõhjus — ravimite üledoos.

Piletid Wu-Tang Clani kontserdile hinnaga alates 32 EUR tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval 2. mail kell 10.00.