30 aastat tagasi San Francisco thrashi ringkondest võrsunud Testament kuulub USA tuntumate metal-bändide hulka ning seatakse fännide seas tihti ühte ritta koos Metallica ja Slayeriga. Eelmisel aastal ilmunud kümnes stuudioplaat "Dark Roots of Earth" jõudis USA müügiedetabelites rekordilisele kaheteistkümnendale kohale ning pälvis kriitikutelt ja fännidelt kiitust kui bändi küpseim album.

"Oleme tõepoolest jõudnud parimasse ikka," kinnitab vokalist Chuck Billy, "ja see kajastub ehedalt ka loomingus ja esinemistes." Testament astub Hard Rock Laagri pealavale koosseisus Chuck Billy (vokaal), Alex Skolnick (kitarr), Eric Peterson (kitarr), Greg Christian (bass) ja Gene Hoglan (trummid).

Tänavune Hard Rock Laager toimub 28.-29. juunil Vana-Vigalas ja toob traditsionaalselt Eesti publikule 22 bändi ligi kümnest eri riigist, sel aastal esmakordselt ka Austraalist ja Kanadast. Hetkel on välja kuulutatud kolm bändi: Testament (USA), 4arm (AUS) ja Endstille (GER). Festivalipassid on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.