Uue albumi näol on tegemist bändi neljanda kauamängivaga. "Ringile" sai kokku 11 lugu, millest suure osa moodustavad meloodilised ballaadid.

"Ring" ei ole tüüpiline rockalbum. "Tegime seda, mis meile endale meeldis ning ei raamistanud oma loomingut ühegi stiili või produtsendi ettekirjutusega” kommenteeris bändi laulja Tanel Padar. "On nii korralikku kütet kui ka hardushetki" võtab bändi solist albumi ühte lausesse.

Plaat on tervenisti The Suni poolt produtseeritud, mis tähendab, et Tanel Padar ja bänd vastutavad antud juhul iga noodi eest ise. Bändi basskitarrist Danel Pandre: „Eksperimenteerisime erinevate soundidega ning katsetasime palju uusi ja moodsaid kui ka äraproovitud ja toimivaid salvestustehnikaid”.

Miks "Ring"? Ringil on mitu tähendust, selgitab bändi ninamees Tanel Padar: "Plaat on üks tervik, ehk selles mõttes vanakooli värk - hea algusest lõpuni. Mitte nii, et alguses oleks paar hittlugu ja ülejäänud materjal plaadil on lihtsalt augutäiteks. Aga ring tähendab ka seda, et selle tegemisega sai täis üks ring meie enda elus – elu ei ole ju üks pikk sirge, vaid meeles tuleb pidada ka minevikku ja hinnata mälestusi."

Danel Pandre lisas, et nad tegid "Ringi" samamoodi kui The Suni esimest plaati: „Tollal olid kõik teed õiged, ei hakanud midagi välistama, vaid tegime hea tunde järgi. Ringiga on sama lugu."

Albumi kõik lood on kollektiivselt The Suni enda poolt tehtud. Tekstide kaasautoritena on oma panuse andnud ka Aapo Ilves, Cram ja Jürgen Rooste.