Kolmas Kumu ÖÖ toob publikuni 5 Eesti plaadiesitlust: Tallinna diskopunkarid Stella oma kauaoodatud esikalbumiga „Love You Boy“, folk-elektrot esitav Köök 7-tollise vinüülsingliga „Ereliukas“, atmosfäärilist indie-folk-elektroonikat viljelev Cloudspeak, dub-kollektiiv Maikameikers ja karget ambientmuusikat tegev duo UMA (Aleksei Saks ja Robert Jürjendal).

Stellal on Kumu ÖÖ jaoks varuks ka täiesti omamoodi üllatus — kumuöölised on nimelt kõik kutsutud „Stella koju“ — ühes valitud Kumu nurgakeses pannakse püsti Stella minimaailm.

Kes on käinud kuulsas Laia tänava second-hand-vintage-muusikapoes, võib ette kujutada, milline tore kunsti-virr-varr see olema saab.

Bändi elektrooniline mootor Katrin Rätte seletab: “Stella ei ole vaid bänd või muusika, meie jaoks on see sõprus, kunst ja mis-iganes-sugune looming, mis ulatub ikka tugevalt ka bändi piirest väljapoole — just see on see, mis meid koos hoiabki. Kumu ÖÖl kutsume teid kõiki endale külla, meie kumu-kodus saavad olema meie maalid, fotod, kleidid, vidinad — kõiksugu asjad, mis meile meeldivad.”

Festivali peaesinejaks on Briti ambient-veteranid the ORB live-bändiga, üles astuvad 21. sajandi Janis Jopliniks tituleeritud pöörane Berliini videokunstnik-muusik Plannigtorock, Norra laulja-lugudekirjutaja Susanna, Islandi indie-ime Mugison, Briti tantsupunt They Came From the Stars I Saw Them, klaveri ja elektroonikaga eksperimenteeriv Hauschka, Leedu trip-hop-punt Fusedmarc, Fonal Recordsi boss Sami Sänpäkkila ehk ES oma muusika- ja videoloominguga.

Fuajee-laval laseme sel korral käiku uue idee nimega VABA GRAMMAR — ehk plaadimängijate taha on üllatus-setiga oodatud kõik Kumu ÖÖ esinejad ja sõbrad.

Peale Kumu ÖÖ lõppu kell 4 hommikul on kõik oodatud jätkupeole Von Krahli baaris Mutant Discol, kus kell 5 hommikul pakutakse kuuma suppi ja pirukaid, et kõik koos 21.juunil saabuv suvi vastu võtta! Pidu kestab baaris ja sisehoovis hommikul kella 8:00ni.