Nii mõnedki Inglismaa osalemisega seotud inimesed on Daily Maili ajakirjanikule avaldanud, et on kulisside taga rassismiga kokku puutunud ning paljud hääletavad riigid ei toeta vähemusi.

Alates aastast 2005 on põrunud nii Javine Hylton, Andy Abraham, Jade Ewen, kui poistebänd Blue, hoolimata sellest, et neil on olnud tugevad etteasted, kirjutab Daily Mail.

Nüüd survestatakse BBCd, et nad lõpetaks võistlusel osalemise.

Üks varasem esindaja kinnitas: "Meile öeldi Euroopas oma looga tuuritades, et meil ei ole rassifaktori tõttu mingeid võimalusi."

"Me ei uskunud seda siis, aga hääletusõhtul oli teatud riikides tulemus väga madal. Korraldajad olid väga avatud ja tunnistasid, et on andmeid, et teatud riigid ei anna hääli, kui esinejate seas on vähemusi," kinnitab ta.

"Kogu see kogemus oli südantlõhestav ja ma siiralt arvan, et Inglismaa peaks osalemisele lõpu tegema. See on naljanumber."

2009. aastal kirjutas Andrew Lloyd Webber Jamaica päritolu talendisaatevõitjale loo ja tegi sellele kõikjal Euroopas lobitööd.

Lugu tuli lauluvõistlusel viiendaks, kuid mitmetel pressikonverentsidel küsiti temalt, miks nad valisid mustanahalise tüdruku, viidates, et võiduvõimalus sellega puudub.

Noodikuningas Webber palus küsimust korrata, sest ei suutnud oma kõrvu uskuda.

Kuigi sel aastal oli esinejaks mitte-mustanahaline, ei toonud ka see kuningriigile edu.

Mis sa arvad, kas rassism võib olla Inglismaa edutuse taga või on pigem süüdi laulud ise?