Neljast liikmest koosnev Tuva kurgulauljate ansambel Huun Huur Tu esitas kahe tunni jooksul muinasjutte muusikas. Kõige erinevamate eksootiliste pillidega ja lausa uskumatu hääleaparaadi kasutamisvõimega tuvalased suutsid neljakesi tekitada tunde, justkui viibiks kuulaja filmis, kus ühes laulus üks mees võib laulda kõikide häältega kõigi tegelaste rolle ja tekitada isemeisterdatud traditsiooniliste Tuva vanakultuuri pillidega mitmeid erinevaid helilaineid.

Esitatud lood varieerusid etnolikust joigumisest iiri rahvamuusikat meenutavate meloodiate ja moodsate ambient ja house soundideni, vürtsiks juurde sügavad mahedahäälsed jutukesed. Kaheosalise kontserdi muusikast võis ära tunda kõikvõimalikke stepiolustiku ja loomade hääli, natuke shamanismi ja natuke budismi, natuke religiooni ja rituaale, natuke moodsama alatooniga lugusid, nii tempokat kui rahulikku hüpnootilist muusikat, rohkelt kummalisi rahvuspille ja müstilist mitmetoonilist kõrilaulu.

Huun Huur Tu ütles rahvale Eesti keeli “Aitäh!” ning jäi Tallinna publiku kestvate ovatsiooonide ja vaimustusega väga rahule ning loodab kõiki huvilisi täna Tartus kohata, et pakkuda neilegi elamust millestki ürgselt ehedast.