XXVII laulu- ja XX tantsupeoga “Minu arm” tähistatakse kaht suurt juubelit – 2019. aastal möödub laulupeo sünnist 150 aastat ning 85aastane tantsupidu toimub kahekümnendat korda.

Laulupeo peadirigent on Peeter Perens, tantsupeo pealavastaja on Vaike Rajaste ning rahvamuusikute pealik on Juhan Uppin.

Pidu on tavapärasest pikem, kestes neljapäevast, 4. juulist kuni pühapäeva, 7. juulini 2019, kusjuures esimesel kahel päeval toimuvad tantsupeo kolm kontserti ning rahvamuusikapidu. Laupäeval, 6. juulil on rongkäik ja 1. laulupeokontsert, 7. juulil teine kontsert.

Neljapäeval algav pidu tähendab rahvatantsijate jaoks juba 30. juunil algavat Tallinna prooviperioodi.

“Oleme teadlikud, et ka laulu- ja tantsupidu samal nädalavahetusel aset leiab,” lausus Sweet Spoti pressiesindaja Liina Karo Delfile. “Paraku ei ole suvel kuigi palju nädalavahetusi, mille vahel valida ning teiste sama suunitlusega festivalidega ei tahaks ka kattuda. Samuti on oluliseks argumendiks artistide saadavus.”

Juuli esimesel nädalal on tavaliselt toimunud ka Õllesummer, ent kuna lauluväljakul on juba toimumas laulu- ja tantsupidu, siis peavad korraldajad oma ürituse kuupäevi nihutama. Kas Õllesummer tuleb 2019. aastal varem või hiljem, pole hetkel selge: “Järgmise aasta kuupäevad ei ole veel paigas,” kommenteeris Õllesummeri pressiesindaja Anna-Liisa Supp.