Eurolaulu peaprodutsent Juhan Paadam kinnitab, et pakkumine kaasa lüüa tehti mitte niivõrd heliloojatele, kuivõrd loomingulistele meeskondadele. “Igaühel on vaba valik, kas laul tellida või ise kirjutada. Sama käib esitajate kohta,” vahendab SL Õhtuleht Paadami sõnu.

Kümme õnnelikku, kes tänavu valituks said, on Koit Toome, Lenna Kuurmaa, Soul Militia, Priit Pajusaar ja Glen Pilvre, Sven Lõhmus, Kotkas-Paulus-Laisaar, Elmar Liitmaa, Hendrik Sal-Saller, Ines ja Kristjan Kasearu.

Miks pole aga valitute seltskonnas näiteks Ivar Musta? Paadam vastab, et räägitud on paljudega, kuid hulk inimesi ei taha või ei saa tänavu osaleda. “Kas tõesti keegi arvab, et Ivar Mustale pole pakkumist tehtud?” küsib ta retooriliselt vastu.

Ühelgi pakkumise saanul veel laulu päris valmis ei ole, ideed laagerdavad. Esitatud peavad lood olema 11. detsembriks.

Paadami sõnul salvestatakse laulud jaanuari lõpul, eetrisse jõuab “Eurolaul” tuleva aasta veebruaris. Saadet hakkavad juhtima Marko Reikop ja Maarja-Liis Ilus. Valiku teeb rahvas televisiooni otseülekande ajal telefoni teel hääletades. Seda tehakse kaks korda — esiteks selgitatakse välja kolm paremat, seejärel valivad vaatajad kolmest parima.

Peaprodutsent rõhutab, et suure tõenäosusega tuleb 2008. aasta lauluvõistlus täiesti avalik, kus kõik saavad oma lauluga mõõtu võtta.