„The Magic Gift Box“ on inspireeritud unenäoliste maailmade vahel olemisest. Muusikalise ande väljendamiseks olen pidanud enda hinge läbi kompama ja leidma karbi, mille täieliku avamise nimel siiamaani tööd teen. Muusika on minu jaoks maagiline,” selgitab Iiris debüütalbumi tagamaid.

Albumile jõudnud lood valiti välja rohkem kui 30 laulu hulgast, mis on kirjutatud viimase 4 aasta jooksul. Produtsent Ago ”Sethh” Teppand, kes viimasel ajal on kogunud tuntust ka laulukirjutajana artistidele nagu Liis Lemsalu, Traffic ja Outloudz, viimistles lugusid Jiffel Productions`i stuudios Espoos alates augustist 2011 kuni jaanuarini 2012.

„The Magic Gift Box“ sisaldab endas kokku 12 lugu, nende hulgas „Astronaut“, millega Iiris astus üles Eesti Laulu konkursi finaalis 2010. aastal, eelmise aasta 9. detsembril ilmunud „Melyse“ ning 20. veebruaril raadiojaamadesse jõudnud esikalbumi teine singel „Weirdo“. Digitaalsed keskkonnad nagu iTunes, Spotify ja Nokia muusikapood pakuvad albumiga kaasa boonuslugusid, mis igas keskkonnas on erinevad.

EMI Music Finland talendiskaut Jukka Hynynen märkas Iirist esmakordselt Tamperes festivalil Lost in Music: „Iiris on väga eriline artist – tal on olemas oma sound ja kindel nägemus oma karjäärist, ta on laval väga karismaatiline ning ma usun tema rahvusvahelisse edusse. Nii minul kui ka tervel Soome EMI meeskonnal on suur rõõm tema karjääri arengule kaasa aidata ja „The Magic Gift Box“ on kindlasti väga hea algus.“

Plaadiesitluskontsert toimub 29. märtsil Rock Cafes, kuhu on külalisteks palutud Soome ansambel Rubik ning Läti DJ Bass Lion. Tegemist on ühtlasi ka tänavuse Tallinn Music Week festivali avakontserdiga.

Kuula Iirise albumit SIIT!