Skype’i maailmavallutuse auhinna ehk "Skype's Go Change The World Award“ võitja selgitati välja festivali väliskülaliste, Eesti publiku ja Skype’i ühisel valikul. Iirise järel pälvisid Tallinn Music Weeki välisdelegaatidelt enim Skype auhinna nominatsioone ansamblid Svjata Vatra ning Honey Power. Nii publiku- kui ka Skype’i žürii hääletuses olid lisaks Iirisele edukaimad Sinine ja Mimicry.

"Soovime, et Skype’i auhind aitaks artisti just selle koha pealt, mis tema karjääri arengule hetkel kõige olulisem on. Üks oluline komponent iga artisti karjääri arengus, eriti kui räägime rahvusvahelisest tööst, on pädev manager või karjäärinõustaja, kuna rahvusvahelised edusammud ei tule kunagi süstemaatilise professionaalse tööta. Huvi Iirisega ühel või teisel moel koostööd teha tekkis mitmel Tallinn Music Week välisdelegaadil,“ kommenteerib Tallinn Music Week peakorraldaja Helen Sildna.

“Headel Eestis loodud asjadel on põhjust maailma jõuda – olgu see siis uuenduslik tehnoloogia, tarkvara, disain või muusika,” ütles festivali juba teist aastat toetava Skype Eesti juht Sten Tamkivi. Tema sõnul soovib Skype aidata kaasa sellele, et paljutõotava Eesti artisti looming maailmas läbi lööks. “Iirise eristuv ja värske stiil tekitas kumu nii väliskülaliste kui festivalil käinud paljude Skype’i töötajate seas,” lisas Tamkivi.

Juba 6. mail astub Iiris üles Mustpeade maja keldrisaalis toimuval kontserdil, kus lisaks värskele Skype’i auhinna võitjale esineb ka Ewert and The Two Dragons.