Kaarel kirjutab oma Hooandja projekti tutvustuses, et on muusikaga tegelenud juba tervelt 21 aastat, musitseerinud sadade suurepäraste muusikutega nii siin kui välismaal. Ta on mänginud muusikat sõna otseses mõttes polkast rokini ning ta bassimäng kõlab ligi kolmekümnel erineval plaadil.

"Alles eelmisel aastal hakkasin tõsiselt mõtlema oma plaadi salvestamisele. Olles aastaid esitanud ja salvestanud teiste muusikat, siis otsustasin selles suunas ka jätkata. Ja valik tuli väga lihtsalt. Bach. Ja nagu ütles kunagi Keskerakonna valimisloosund: „Kes siis veel“?" kirjeldab Liiv.

"Bachiga tutvustas mind 2003. aastal, kui astusin Otsa kooli, bassigeenius Raul Vaigla. Tegelikult oli siis tegemist vaid tüütu etüüdiga, mis tuli tehnilisel arvestusel maha mängida. Aga siiski tekkis salajane huvi. 2006 Helsingi Pop&Jazz Konservatooriumis õppides võtsin juba ette kõik tšelloetüüdid. Paar aastat hiljem seadsin esimese loo viiulile ja basskitarrile," jutustab ta edasi.

"Ja nüüd olen sealmaal, et minu seaded ja Bachi surematud meloodiad on saanud ühtseks tervikuks. Tegemist on kahe muusiku koostööga. Ja pean mainima, et päris meeldiva koostööga. Bachi looming on jäänud muutmata, aga kõik see, mis sinna omalt poolt lisasin, seda kuulete juba plaadilt. Aga vihjeks võib öelda, et on teoseid erinevatest tema perioodidest. Tšelloetüüdidest kantaatideni. Ja koosseisud on väga mitmekülgsed. Bassi- ja kandleduo, keelpillikvarteti ja fretless bassi imeline kooskõla, kui ka kahe elektrikitarri omavahelist mõõduvõttu," tutvustab muusik.

Kaarel tänab plaadil kaasa tegemise eest kitarriste Jaan Jaansonit ja Paul Danieli, trummar Dmitri Nikolajevskit, pianist Rain Rämmalit, kandlemängijat Laura Lindperet, keelpillikvartetti Insomnia, miksijat Johannes Lõhmust, Matrix ja RoundSound stuudioid ning plaadi disainerit Pille Koset.

Kuula Kaareli loomingut tema Soundcloudi kanalist!