Äsja oma teise kauamängiva "Exile" välja andnud Hurts koosneb 29-aastasest lauljast Theo Hutchcraftist ning 27-aastasest klahvpillimängijast ning kitarristist Adam Andersonist, kelle tähelend algas aastal 2009, kui nad oma seni tuntuimale hitile "Wonderful Life" amatöörvideo filmisid, mis ootamatult viraliks läks ning poiste mitme aasta muusikalistele ambitsioonidele lõpuks tuule tiibadesse andis ning Sony alal kuuluva RCA Recordsi plaadilepingu tõi. Aastal 2005 ühe Manchesteri ööklubi ukse ees kaklust pealt vaadates tutvunud Theo ja Adami sõprus ja ühine huvi muusika vastu on neid tänaseks lennutanud üle maailma ning nende menu ei paista sugugi mitte vaibuvat - pigem vastupidi.

Nüüd on šikk ning salapärane duo peatselt ringiga tagasi ka Tallinnas, kus nad esitlevad seni suurima lava-show'ga oma uhiuut muusikat oma viimaselt plaadilt, aga sekka ka vanemat materjali.

Publik tegi Hurtsi vokalisti Theoga telefoni teel väikese intervjuu ning uuris, kuidas tuur seni läinud on ning mida uut oodata on. Tabasime nad peatumas Londonis, kust oli algamas tee Soome, et anda täna õhtul kontsert Helsingis. "Sellest tuleb seni kõige suurem show. Kaks tundi suurt show'd suurtel lavadel, meie uued ja vanemad lood. Oleme väga elevil!" sõnas Theo reipalt, kuigi pisut ka väsinud häälega - ehk proovid ja ülesastumised tõmba ikka omajagu tühjaks ka. Poisid olid just enne suuremat tuuritamist andnud kontserdi ka oma kodulinnas Manchesteris, millest Theo armsasti meenutas: "See on meile väga tähtis, kõik sõbrad ja tuttavad olid ju seal."

Jutuajamist ette valmistades ning guugeldades ei jäänud märkamata, et eriti just Theod kui duo karismaatilist liidrit on paari pandud mitmete väga tuntud stiiliikoonidega - teiste seas on Theol olnud suhe burleskikuninganna ja Marilyn Mansoni ekskaasa Dita Von Teese'i ning Londoni stiiliguru Alexa Chungiga. Kuidas aga noormeestel naiste seas hetkeseis on? "Oleme mõlemad vallalised," tunnistab Theo naerdes. Enda kohta käivaid kuulujuttude ja tabloidide kõmuga ta kursis ei ole ega tahagi olla.

Tallinna kontserdi osas loodab Theo kuulda, et seekord on siin natuke parem ilm kui kahel eelmisel korral. "Siis oli teil nii külm!" Saades vastuseks, et päris normaalne ilm on, ohkab ta kergendatult. Tallinnaga loodavad poisid ka seekord pisut lähemalt tutvuda. Kus nad seni käinud on, ta väga täpselt meenutada ei oska: "Depeche Mode'i baaris käisime! Ja siis jalutasime niisama linnas. Paljudes kohtades käisime," tuleb tal siiski meelde. Eelmisest külaskäigust on Theol siiani veel alles Tallinna sokid, mis ka uudistest läbi käis. "Need sokid on mul siiani alles! Kogu mu perel on. Eile olid ka jalas," vastab ta rõõmsalt. Eesti kohta ta rohkem suurt ei teagi, kui näinud on ega ole ka siinse muusikaga kuigivõrd kursis. Oma viimast soojendajat Shirubi Ikazuchit ta samuti eriti ei mäleta, kuid küsimus äratab temas muusiku uudishimu ning lepime naljatades kokku, et peaksin talle Eesti muusika mixteibi tegema. Oma seekordsetest leedu soojendajatest bändist Golden Parazyth ta samuti väga palju ei tea, sest bänd sai kontserdivõimaluse läbi konkursi, kuid tunnustas kollektiivi kiidusõnadega.

Et niisugune justkui moeajakirjast välja astunud mees suveniirsokke kannab, on omaette kurioosum. Sest just Hurtsi väga peen ja väljapeetud imago (midagi Milano moevurle ja Manchesteri punkari vahepealset) on see, mille poolest nad peale muusika väga imetletud on - ülikonnad, triiksärgid ning pumatiga silutud juuksed. Kuidas nad oma signatuurstiilini jõudsid? "Meil lihtsalt oli selline stiil," vastab ta ja tunnistab, et eks nad on Adamiga aastate jooksul kindlasti ka pisut ühte stiili läinud, olles juba üheksa aastat kogu aeg ninapidi koos. Oma stiilse ja modelliliku olekuga on Hurts sage külaline ka moežurnaalide veergudel ning Theo nendib, et see on päris tore.

Adamit iseloomustab Theo kiindumusega: "Ta on lihtsalt suurepärane. Lahke ja abivalmis." Mingeid ületamatuid loomingulisi erimeelsusi neil siiani esile pole kerkinud ning Theo kinnitab, et bändil läheb ka seespidiselt väga hästi. Ning hästi läheb neil tõepoolest - veel hiljuti tegi Hurts ühise loo klubi- ja raadiohitimeistri Calvin Harrisega ning nende uuel plaadil aitas lugu "Help" valmimisel kaasa ei keegi muu kui sir Elton John ise. "See oli meie elu seni parim hetk," sõnab Theo veendunult ja meenutab, kuidas nad legendiga esmakordselt stuudios kokku said ning kui närvis nad Adamiga kohtumise eel olid.

Lõpetuseks uurime ka, kuidas Theol silmaga on. Nimelt juhtus temaga loole "Blind" video filmimisel õnnetus ning ta kukkus endal "peaaegu silma välja" (kas pole irooniline?), käies tükk aega sinise silmaga ringi. "Sellega on juba kõik hästi," lohutab ta fänne, et trauma sai edukalt üle elatud. Kuigi uue albumi nimi kannab pealkirja "Exile", siis nii eksiilis poisid siiski olnud ei ole, et habemesse kasvanud oleksid ning naasevad lavale ikka samasuguste pretty boy'dena nagu neid on armastama hakatud - ning seda juba homme õhtul!

Kes Hurtsi loominguga seni veel tuttav pole, sel on veel aega ennast lainele viia ja kiirelt piletid krabada või võita!

HEAD KUULAMIST: