Alani sõnul tuli Sounds of Septemberil finaalis rinda pista suisa nelja bändiga, kes kõik pärit eri Euroopa paigust — Solitude Within Luxemburgist, Setheist Poolast, Seraphiel Soomest ning Mir zur Feier Saksamaalt. Kevadel toimunud poolfinaale peeti lisaks Hollandile veel erinevates sihtkohtades nagu Soome, Saksamaa, Belgia ja Malta ning Sounds of Septemberi võiduteekond algas Soome eelvoorust, kust žürii häältega edasi pääseti. “Tase oli ikka väga hea. Eriti lahedad olid soomlased. Meie bändi hääled näiteks läksid küll kindlalt neile!” tunnistas Alan, nentides tagasihoidlikult, et oma võitu polegi nad veel eriti kirglikult tähistama asunud, eile õhtul avati lihtsalt pudel head külma šampust.

Alani sõnul on säärastel konkurssidel osalemise motivatsiooniks kindlasti koduriigi piiridest väljumine. “Me tegeleme igapäevaselt sellega, et otsida uusi väljuneid oma bändile ja saada Euroopas jalga nö ukse vahele. Eks see oligi mul ilmselt üks järjekordne õhtupoolik, kus netis surfates leidsin, et toimub üks metalbändidele suunatud konkurss, kus vähemalt üks liige peab olema naine — see sobis meile ideaalselt. Ja kuna me pole küll klassikalises mõttes metalbänd, aga teeme siiski käredamat muusikat, siis ega see tükki küljest ei võta, kui osaleme... Ausalt öeldes ununes see üldse ära, et sinna registreerisime, alles mõned kuud hiljem tuli postkasti kiri, et palju õnne,” muljetas Alan heatujuliselt.

Tegelikult ei tegele Sounds of September sugugi konkurssidel osalemisega, see on nende 5 aasta pikkuse tegutsemise jooksul alles teine säärane ettevõtmine. “Festivaliavaldusi teen ma ikka kogu aeg, Euroopas on see väga tavaline, et suured festivalid korraldavad uute bändide otsimiseks konkursse, et tekiks võimalus pääseda mainekatele lavadele,” selgitas ta. “Nüüd oktoobris tulebki meil võimalus sellesama konkursi võiduna esineda FemME 2018 festivalil Hollandis. See aasta on meile tõesti märgiline — varem pole õnnestunud ühelgi suurel festivalil esineda.”

Alani sõnul võib ta kinnitada terve bändi nimel, et kõigi suurimaks unistuseks on kunagi esineda maailmakuulsal Wembley staadionil, hetkel sobib aga suurepäraselt unistada esinemisest ka kodule lähemal, kasvõi näiteks Soomes peetaval legendaarsel Provinssirockil või Lätis Positivusel. “Meie järgmine ülesastumine ja ühtlasi ainus kodumaine kontsert toimub 14.juulil Käbliku Beer Camp & Rock'n'Roll festivalil. Tahaks ise ka juba väga sinna, Eesti looduse rüppe!”

Ansambel Sounds of September on tegutsenud 5 aastat ja selle liikmed on lauljatar Mari-Liis Aljas, kitarrist Alan Urva, bassimees Rauno-Marko Murakas ning trummar Ian Mikael Kirss.