Pühapäeval soojendab No Big Silence
.

DELFI küsimustele vastas bändi laulja Cram.

  • Miks Te teete bändi?

    Inimene on juba kord selline veider olevus, et ta ei saa käed rüpes istuda ja peab kõigile midagi tõestama ja midagi looma. Kohe ei saa rahulikult olla, muusika hakkab peas kõlama ja tungib sealt täiega välja, ei saa talle ju kätt ette panna. Vastupidi lükkame tagant.

  • Mis ajast bändi teete ja kaua veel plaanite teha?

    Bändi tegemise ajalugu ulatub 90-ndate algusesse. Siis oli tegemist bändiga Aggressor. Mängisimene speed või death metal tüüpi asja. Käisime palju Venemaal ja teistes tolle aja vennasvabariikides. Aga aeg ja keskkond mõjutab inimest. Aggressorist sai No-Big-Silence. Villemi asemel hakkas laulma Cram. Muusika haardeulatus laienes. Tasahilju hakkasime elektroonikat armastama. Sidusime oma karmid kitarrid sämplerite ja süntesaatoritega. Ilus aga karm. Või vastupidi.

  • Räägitakse, et olete Lätis samakuulsad nagu Brainstorm Eestis. Mida arvate sellisest võrdlusest ja kas see üldse vastab tõele?

    Me lihtsalt avastasime Läti enda jaoks juba mitu aastat tagasi, kui teised Eesti bändid sellesse riiki kerge põlgusega suhtusid. No nüüd on karistus käes. Te mõistate ju küll, millest me räägime (Brainstorm). Lätis tuntakse meid väga hästi. loomulikult, ei ole meil sellist ajutormi efekti, aga asi toimib. Festarid kutsuvad mängima ja plaadilevitajad võtavad plaati levitada.

  • Teie viimane plaat ja millal tuleb järgmine?

    Viimane plaat võttis meilt palju higi ja vaeva, kuid tulemus on hea. Tegime plaati umbes pool aastat. Stuudio ehitasime ise. Kõik tuleb ju ise teha, kui tahad, et asjad toimiks. Muusika. Ehk on seal liig palju 80-ndate sünget sündipoppi ja gooti mõjutisi, aga meile meeldib. Plaadi idee võib kokku võtta ühe sõnaga IHA. Iha siis kõige laiemas mõistes. Taganttõukav ja edasiviiv või siis frustreeriv ja lagundav. Kellele kuidas. Igaüks suudab selle enda jaoks ise lahti mõtestada. VIST.
    Järgmise plaadi kohta praegu midagi kindlat ei taha välja öelda. Või nii palju, et plaanis on teha käesolevast albumist remikisde plaat. Talve poole.

  • Iron Maiden ja No Big Silence?

    Meiden on nooruses väga meeldinud. Eriti bassimehele Willemile. Ta armastab neid. Koos mängimine ei tekita praegu mingeid erilis ülevaid emotsioone. Oleme vist Metallicate, Motörheadide ja muu säärasega ära hellitatud.

  • Kui kuulsaks/suureks ennast hindate?

    Me hindame ennast täpselt nii suureks ja kuulsaks kui me parasjagu oleme