Alustame algusest – kust tuleb ja mida tähendab teie nimi Delta Heavy?

Nimi “Delta Heavy” pärineb tegelikult Sasha ja Digweedi (Suurbritannia DJ-duo Sasha & John Digweed – toim.) USA tuurilt 2000ndate keskelt, Ben (Ben Hall, Delta Heavy teine liige - toim.) on alati suur Sasha fänn olnud ja tema loomingut aastaid jälginud. Me olime kulutanud liiga palju aega õige nime leidmisele. Kui seda sõnapaari kuulsime, jäi see meile kohe kummitama. See meeldis meile mõlemale ja tundus olevat õige nimi muusikale, mida me luua tahtsime.

Te olete viimase kümne aasta jooksul ehitanud edukalt silda bassimuusika, dubstepi ja DnB vahele. Kas plaanite enda muusikalist spektrumit tulevikus žanriliselt veelgi enam laiendada?

Me ei näe enda muusikat väga žanripõhiselt. Meie jaoks loevad rohkem energia, erinevad tempod ning silla ehitamine erinevate saundide vahele, mitte kindlate muusikastiilidega töötamine. Meil pole üht, kindlat žanri, sest meile meeldib erinevate stiilidega katsetada. Mõnikord on tulemus trumm ja bass või dubstep, aga kui minna tagasi näiteks „Apollo“ juurde (Delta Heavy 2014. aastal ilmunud lühialbum – toim.), siis selle träkk “Badboy Style” oli segu 90ndate vanakooli reivist, mis segunes trap-muusikaga ja ei sobitu ühtegi kindlasse žanri. Nüüd, mil “Only In Dreams” on valmis ja avaldatud, plaanime katsetada edasi uute ideede ja soundidega ja saab näha, mis me välja võlume!

Teil on väga lahedad ja muljetavaldavad animeeritud muusikavideod. Kes nende ideede taga on ning kas lähitulevikus on ka mõnd uut muusikavideot oodata?

Me oleme aastate jooksul erinevate režissööridega töötanud. Oleme otsinud internetist põnevaid režissööre, kelle töö meile meeldib. Tihti on nad sel alal alles uued, värskete ideede ja hea tunnetusega. Kui leiame õiged inimesed, tutvustame neile enda ideid, saadame referentsina loo, millele videot soovime ja nemad saadavad meile tagasi enda esmased näited. Sealt edasi paneme paika põhisüžee ja laseme neil oma ideedega edasi minna.

Meie jaoks on kõige olulisem õige inimese leidmine. Kuna ka meil endal on väike loominguline osa nende videote loomises, siis otsime alati inimesi, kes mõistavad meie ideid ja tahavad nende lugudega töötada. See on kõige olulisem.

Kusjuures, me töötame praegu küll millegi uue kallal, aga praegu on veel veidi vara sellest täpsemalt rääkida.

Kas see on teadlik valik, et teid ei ole enda muusikavideotes näha?

Kõik meie videod on animeeritud, see oli teadlik suund. Meid on tegelikult „White Flag“ muusikavideo alguses ja keskel korraks näha, aga me oleme seal 8-bitised tegelased.

Me püüame muusikavideotega lugusid edasi rääkida ning üldjuhul ei hõlma need meid endid. See on ka peamine põhjus, miks meid videotes näha pole. Samas, kindlasti tahaksime seda kunagi siiski teha, seega eks ole näha, mis tulevik toob! Never say never! (ingl. k kunagi ära ütle kunagi – toim.)

Teie teine stuudioalbum „Only In Dreams“ ilmus märtsi lõpus. Kuidas möödus albumi loominguline protsess?

„Only In Dreams“ albumi loominguline protsess oli väga erinev meie esimesest albumist „Paradise Lost“. Töötasime esimese albumi ja meie soundi kallal ligi kolm. Pärast debüütalbumi väljaandmist jätkasime mitmete albumile mitte mahtunud ideede edasitöötamise ja parendamisega.

„Only In Dreams“ on rohkem ühe ajahetke jäädvustus, sest kirjutasime selle mullu vähem kui aastaga. Olime selleks ajaks juba väga vilunud ja teadsime, mida teeme. Kõik sujus nagu õlitatult. Sel korral tahtsime teha teistmoodi ja kaasata rohkem inimesi väljaspoolt, see oli meie jaoks samm edasi. Töötasime Zeds Dead’i, Muzzy, Kuuro ja Everyone You Know’ga. Oma vokaalidega lisasid albumile värvi Modestep, Jem Cooke, Starling ja Rae Hall.

Kogu loominguline protsess oli väga loomulik ja ei nõudnud erilisi pingutusi peale selle, et see võimalikult kiiresti valmis saada, mis õnnestus ja siin me täna oleme!

Mis on Su enda lemmik lugu sellelt albumilt?

See on raske küsimus, sest album on veel üpris värske ja ses mõttes pole veel midagi paika loksunud. „Show Me The Light“ on lugu, mille kuulamist väga naudime. Selle produtseerimine oli keeruline, võttis kogu albumi materjalist kõige rohkem aega ja sai viimasena purki. Enne lõplikku versiooni muutsime ja arendasime seda väga palju. Kui see lõpuks valmis sai, siis oli lahe lõplikku varianti kuulata. See oli tõeline võit meile mõlemale.

Olete teinud mitmeid koostöid. Kellega järgmisena koostööd teha tahaksite?

Töötame parajasti ühe uue loo kallal ühes Kayzoga (Ameerika produtsent ja DJ – toim.) ja oleme seda viimastel kuudel ka settidel mänginud. See edeneb hästi ja loodame selle peatselt lõpetada!

Olete Eestis ka varasemalt esinenud. Mis Sul esimesena mõtteisse tuleb kui Eesti peale mõtled?

Esimesena meenub kindlasti see kui sõbralikud inimesed on. Sellised asjad jäävad alati meelde. Me püüame ka alati inimestega tutvuda, et kõigil oleks mõnus. Eestis on alati hämmastav vaib!

Mida võib publik oodata Delta Heavy ülesastumiselt täna, 12. aprillil Tallinnas toimuval Grindi peol?

Me ei jaksa ära oodata, et taas Eestis olla! Mängime palju uue albumi materjali ja sekka ka uut materjali. Nagu alati, loodame lavale palju energiat tuua ning loodetavasti jõuab see energia ka publikusse!

Delta Heavy uue albumi “Only In Dreams” Eesti plaadiesitlus-show toimub täna, 12. aprillil Tallinnas, klubis Hollywood. Lisaks astuvad üles peosarja Grind residendid MHKL & Jozels, Coverk x Byte ja Imaginary Friends. Pileteid alates hinnaga 10€ on võimalik soetada kohapealt. Lisainfo Facebookist.