Missugused muljed eilne lavashow ja solist Adam Lambert jätsid? Kas midagi jäi puudu või pigem oli midagi liiast?

Vahur Kersna: Ma olen käinud nüüd kõigil kolmel tuuril. Esimene oli aastal 2005 ja teine aastal 2009, kui Paul Rodgers oli laulja. See (Tallinna) kontsert oli nüüd selgelt kõige parem. Lava-show oli väga kõrgel professionaalsel tasemel. Eks neid on nähtud elu jooksul igasugused, aga mulle väga meeldis, kuidas see oli tehtud ning väljapeetud oli ja mis Adamit puudutab, siis ei saa olla suvaline tüüp, kes võidab "American Idoli" (talendisaade, kus tegelikkuses Lambert teiseks tuli – toim). Ta ise ütles, et Freddiet oli üks ja teda ei ole võimalik asendada, aga võrreldes Paul Rodgerisiga oli ta ikka väga-väga-väga palju parem. Kui Paul Rodgers oli selline halvas mõttes heterost pubilaulja, siis Adam on ikkagi artist, kes esineb säravalt, jõuliselt ja on väga hea häälega. Super! Ma olen väga rahul!

Liina nuttis terve kontserdi nagu ikka. Need lood ja muusika on meie jaoks olnud läbi aegade hästi olulised ja tähtsad. Näha Brian May'd ja Roger Taylorit Talllinnas, oma kodus – seda ei oleks ma 40 aastat tagasi oma kõige hullemas unenäoski ette näha. Nüüd on see olnud ja juhtunud.

Esimese Queeni plaadi tõi mulle 40 aastat tagasi üks sõber, Eesti üks juhtivaid kirurge Dr. Ülo Zirel. Nüüd ma kutsusin Ülo ja tema naise sellele kontserdile, nii et ring sulgus. Kui ma nägin, kuidas kirurg, kes on muidu väga tõsine ja hästi soliidne, laulis mõnda laulu isegi kaasa ja silm läks märjaks, siis ma mõtlesin – nüüd ma olen selle vana võla saanud tasa teha.

Mis oli teie jaoks kõige elavam moment õhtust?

Vahur Kersna: Minu jaoks oli tipphetk Brian May kitarrisoolo, kus ta mängis instrumentaali, mis hakkas kohutava müraga ja tõusis siis ülesse kosmosesse. Ma mõtlesin, et see lugu peab üle minema tema sooloplaadilt päritolevaks looks “Lost Horizon” ja see läkski. See on nii ilus, et oli pisarateni liigutav, kuidas ta seda tegi. Kuidas need mehed, kes on nii kaua mänginud, suudavad laval mitte tööd teha, vaid muusikat mängida? See on imetlusväärne! Suur respekt ja mul on au olla Queeni fänn läbi aastate.

Kas teil endal oli võimalus Queeni liikmete või Adamiga kohtuda?

Vahur Kersna: Ma olen koos Liinaga kohtunud Londonis Queeni sümfoonia maailmaesiettekande vaheajal Freddie Mercury ema, õe, Brian May ja Roger Tayloriga ning nendega juttu rääkinud ja autogrammi võtnud. Kui mina oleksin saanud selle intervjuu nendega teha, mis "Ringvaates" oli, siis ma oleksin teinud selle hoopis teistsuguse. Mul oli 10 varianti. Seda ei sündinud ja ma võin sellest unetutel õhtutel vaid edasi unistada.