Probleemid turvalisusega vaevasid festivali ka Eestis, nimelt jäid korraldajad vahetult enne Rummus toimunud üritust ilma enda turvapartnerist. Korda aitas pidada politsei, hiljem saavutati kokkulepe teise turvafirmaga.

Korraldajad on Rootsi võimude otsusest nördinud ning kirjutavad, et paar nädalat tagasi otustas politsei nende ürituse vetostada. Politsei sõnul ei ole võimalik tagada üritusel külastajate turvalisus piisaval määral. Kardetakse, et inimesed võivad vanas tehasehoones toimuval festivalil ennast surnuks kukkuda ning eluohtlikus koguses narkootikume manustada. Samuti oleks võimude sõnul vaja ebamõistlikult suurt hulka politseinikke, et üritust turvata.

Festivali eestvedajad on tegelenud kultuuriürituste korraldamisega juba rohkem kui 20 aastat. Nad kirjutavad, et nad ei kavatse Rootsis enam kunagi midagi korraldada.

Kompensatsiooniks pakuvad korraldajad pileteid üritustele Into the Castle 2018 ja Into the Valley 2018. Viimane üritus toimub Eestis, ning seda võib võtta kui kinnitust, et meeskond korraldab ka järgmisel aastal Eestis festivali.

Kuna korraldajad olid ära keelatud festivali peale juba palju kulutusi teinud, siis hetkel pileti lunastanud inimestele raha tagasi võimalik maksta ei ole. Kui mõni piletiomanik seda siiski väga soovib, lubavad korraldajad sellega tegeleda järgmise aasta jooksul.

Into the Valley 2017 Rummus oli Rootsist alguse saanud festival, mis toimus kolme päeva jooksul 29. juunist 1. juulini.