Eestipoolse soojendusbändi otsimiseks väljakuulutatud konkursile laekus 17 demo. Nende seast valis BDG komisjon välja parimad, kellest omakorda No Big Silence saavutas Iron Maideni heakskiidu.

Iron Maideni poolt teeb enamuse Metal 2000 tuurist kaasa Dirty Deeds. Seega saab Iron Maideni piletiga kokku kolme oma ala tegijat kuulata.

Kontserdile eelneval päeval, 1. juulil kell 18.00, leiab aset ainulaadne Iron Maideni ja FC Flora erimeeskonna vaheline jalgpallimäng.

Eesti poolne Iron Maideni soojendusbänd No Big Silence on tegutsenud juba alates 1992. aastast. Varem Aggressori nime all tuntud bänd muutis 1995. aastal nime No Big Silence’iks ja uuendas ka oma muusikalist stiili, minnes üle rohkem industriaalmuusika suunale. Bändi kuulsamad hitid “New Race” ja “Vamp-O-Drama” on kuulsust kogunud kõigi Eesti rockmuusika sõprade seas. No Big Silence on tuntud kui tugev live-bänd nii klubikontserditel kui ka suurtel lavadel.

Professionaalne lavakogemus oli üks No Big Silence’i headest omadustest, mis mõjutas otsuse tegemist. Bänd on esinenud paljudel festivalidel nii Baltikumis, Skandinaavas kui ka mujal ning koos esinenud ja soojendanud selliseid maailmanimega rockbände nagu Motörhead, Overkill, Napalm Death, Biohazard, Clawfinger, Waltari ja Metallica. Praegu töötab No Big Silence stuudios uue, juunikuus ilmuva plaadi kallal, mille lood kindlasti ka Iron Maideni kontserdi eel kõlavad.

Iron Maideni Metal 2000 tuuri soojendusbänd Dirty Deeds on tegutsenud 1995. aastast ja selle aja jooksul esinenud paljudel Iron Maideni kontsertidel. Iron Maideni bassimees ja enamiku loomingu autor Steve Harris on Dirty Deedsi kohta öelnud: “Dirty Deeds on läbi aegade saanud kõigist meie soojendusbändidest kuumima publiku vastuvõtu osaliseks!”.

Dirty Deedsilt on senini ilmunud kaks albumit – 1996. aastal “Danger Of Infection” ja 1999. aastal “Real World”. Bänd on edukalt esinenud mitmetel suurtel festivalidel ja saanud alati publiku sooja vastuvõtu osaliseks.