Festivalipäev saab alguse juba kell 17:00 kui avatakse lauluväljaku väravad. Kell 18:00 astub lavale Eesti metalbänd Ignorabimus. Järgmise etteaste teeb No Big Silence, kes esitab lisaks vanadele hittidele oma lähipäevil müügile tuleva plaadi “Successful, Bitch And Beautiful” lugusid. Peale neid võib näha laval huvitavat Šoti bändi Mudsharks. Vahetult enne Iron Maidenit astub üles Inglaste soojendusbänd Dirty Deeds, kes on Iron Maidenit nende kontserditeil ennegi soojendanud.

Šoti bänd Mudshark koosneb sellistest tegijatest nagu Nick Lombardo (soolokitarr), John LaFemina (rütmikitarr), Pete Miller (basskitarr), Greg Lee (trummid), Scott Caldwell (vokaal) ja Amie Lee (vokaal). Mudsharks on klassikalise koosseisuga rockbänd: 2 kitarri, bass ja trummid. Vokaalosa esitamine liigub sujuvalt bändi liikmete vahel ning reegleid keegi paika ei pane. Mudshark on väga aktiivne live-bänd, kelle suhtlemine publikuga mõjub kui energiasüst. Lisaks oma lugudele esitab bänd ka palju teiste autorite loomingut. Käredahäälne lauljanna Amie Lee ei löö risti ette kui vaja esitada mõni AC / DC, Limp Bizkiti, Pearl Jami või Blondie hitte.

Ignorabimus on kultuurilis-metallurgiline kollektiiv, mis alustas oma keevituskursusi 1994. aasta suvel. Koosseisus tollal vaid kolm meest: Uziel (bass, kole hääl), Sorts (kitarr) ja Tarmo (trummid). Üheskoos pandi kahe aasta jooksul alus Ignorabimuse muusikale ja kontseptsioonile. Selles koosseisus sai antud ka esimene kontsert, seda 1996. aasta juulis. Juba sügisel liitus bändiga Aksel Sclerose (kitarr, ilus hääl). Debüüt CD “Dab Da Zorp” ilmumine sai teoks 6. jaanuaril 2000.