Ivo, kolme Rock Hoteli liikme laste nimeks on Robert. Kas sellel on seos teie suure eeskuju Robert Gordoniga?

Ma ei saa teiste eest sõna võtta, aga mina pean küll tunnistama, et mõtlesin juba ammu, et minu poja nimeks peab saama Robert. Kuna esimesena sündis siiski tütar, siis olin poja sünni ajaks tõesti Gordoniga tutvunud, mistõttu pean seda lihtsalt ilusaks kokkusattumuseks.

Kohtusite kõik Gordoniga esmakordselt 1989.aastal ning siis valdas kõiki poisilik erutusvärin. Kas tunnete seda ikka veel ka nüüd?

Kui analüüsida esmakohtumist säärase iidoli ja eeskujuga, siis oli see tõesti "kõige suurem pauk" näha tegelast, kes justkui ei tohiks "päris" olla. Mäletan, et nuiasime võimalust koos pilti teha ning kuidas me käisime tema kontserdil ja vaimustusime sellest võimsast häälest. Juhuslikult sattus Gordon 4 aastat tagasi ka Rock Cafesse just siis, kui Rock Hotel tähistas oma 29. sünnipäeva ning kuigi ta polnud otseselt sünnipäevakülaline, siis see oli vapustavalt tore juhus.

Mitu Rock Hoteli laulu Robert Gordoni loomingust inspireeritud on?

Oi, me oleme tema repertuaarist võtnud lugusid oma 20 tükki vähemalt ning kaverdanud neid ka eesti keelde.

Millised tunded valdavad enne tähtsat homset proovi?

Ootan seda väga, kuna oleme pidanud ära õppima 30 lugu. Tõeliste rock'n'rolli juurtega artist on midagi enamat. Tal on see muusika veres! Minu silmis on Rock Hotel kindlasti maailma parim rock'n'rolli bänd, kuid tuleb arvestada siiski sellega, et meie juured on nii poliitilises kui ajaloolises mõttes hoopis teised.

Järelikult on plaanis laulda temaga ka duetti?

Inimene plaanib, jumal naerab! Mina võin plaanida, mida tahan, aga tuleb tõdeda, et olen vaid väike mutrike ja kõik sõltub sellest, mida suur staar ette võtab. Meenub, et tookord oli meil Rock Cafes plaanis samuti koos laulda, kuid viimasel hetkel otsustas Robert siiski ümber. Seega, eks näis...kõik selgub homme!

Vaata galeriid Robert Gordoni 4 aasta tagusest esinemisest Rock Cafes!