Robert Linna sõnul käib ta tihti isal külas, istutakse maha, et üksteiselt jõudu ammutada, nõu küsida ja inspiratsiooni saada. Sel aastal toimub Augustibluusil midagi erakordset — nimelt ühendab eestlaste lemmiklaulja, legendaarne Ivo Linna esimest korda jõud oma rokkarist poja, Robert Linnaga, et anda üks täispikk kontsert, kus esitamisele tulevad ainult lemmikud. Need on isa ja poja jutud Linnade moodi. “Kahtlemata tuleb sellest üks elektrit täis õhtu, mis ei jäta mitte ühtegi bluusisõpra külmaks”, lisab Robert. Bändi koosseisu kuuluvad veel Oskar Malleus (kitarr), Kaspar Tambur (klahvid), Joonatan Nõgisto (bass) ning Caspar Salo (löökriistad).

Festivali melu ei lõppe ka pärast südaööd, mil Haapsalu Piiskopilinnuses — festivali pealaval — kontserdid läbi saavad. Traditsiooniliselt järgneb öine bluusijämm kultuurikeskuses, mis kestab mõlemal ööl kella viieni hommikul. Esmakordselt on avatud ka teine ööklubi Haapsalu Kuursaalis. Seal astub reedel lavale Jarek Kasar ning laupäeval Jaan Pehk.

Prantslaste The Ride astub üles festivali pealaval. Nende esitatav akustiline bluus on segu folgist ja rokkmuusikast. Tunnustatud bluusitrio esineb pidevalt Euroopa lavadel — Amsterdamist Londoni ja Pariisini. Nende kolm häält, kaks kitarri ja suupill loovad põneva helide maailma — seda teekonda peab ise kuulma, nägema ja nautima.

Tänavune festival Augustibluus toimub 4. ja 5. augustil Haapsalus ning kokku astub lavale ligikaudu 30 esinejat. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Festivali peaesinejateks on Ameerika Ühendriikidest pärit bluusilegendid Duke Robillard ja Eric Gales. Festivali esinejaterivi täieneb pidevalt ning täpse ülevaate leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee. Festivali passid on müügil Piletilevis.