“Sellest saab suurejooneline lavashow, mis on suunatud eelkõige noortele ja räägib kõikvõimalikest ühiskonna kihtidest pärit eakaaslastest,” ütles Jaan Tätte ETAle.

Näidendi kirjutamine on Tätte sõnul praegu poole peal. “Algul tahtsin kirjutada narkootikumide vastast lavalugu, aga otsustasin lõpuks üldisema noorteloo kasuks,” rääkis Tätte. “Näitlejaist olen etenduse kirjutamisel silmas pidanud Külli Teetamme ja Andero Ermelit, kes on väga musikaalsed näitlejad, samuti näen heal meelel osalemas noori näitlejaid Nüganeni lennust. Kuna aga esialgu pole teada, kes noortest Linnateatrisse jäävad, siis konkreetsete inimestega arvestada ei saa.”

Uus aasta toob taas Linnateatrisse lavastama ka Adolf Šapiro, kes koos Riia Ooperiteatri peakunstniku Andris Freibergsiga alustab tööd Ivan Turgenjevi romaanil “Isad ja pojad” põhineva teatriversiooniga, mis esietendub märtsis Põrgulaval.

Aprillikuu toob Linnateatri väikesesse saali kaasaegse ameerika dramaturgi David Auburni näidendi “Tõestus”, mille lavastab Ain Prosa.

Direktor Raivo Põldmaa hinnangul kujunes 2001. aasta Tallinna Linnateatrile edukaks kõigi näitajate osas. “Märgatav on omatulude ja publiku arvu kasv, saavutatud on eesmärk mängida etendusi vähemalt kolmes saalis korraga,” märkis Põldmaa.

Aasta jooksul repertuaaris olnud 21 lavastusega anti 353 etendust, mida külastas kokku 65.594 inimest. Möödunud aastaga esietendus teatris kaheksa uuslavastust viies erinevas saalis, neist neli jõudsid publiku ette lavakunstikooli 20. lennu tudengitega, kelle juhendajaks on teatri peanäitejuht Elmo Nüganen.

Rekordilised 19.427 vaatajat kogus 33 etendusega Elmo Nüganeni suvelavastus “Musketärid — kakskümmend aastat hiljem”, mida saab näha ka eeloleval suvel. Teatri tulevikuplaanide hulka kuulub ka teise Teatriöö unenäo nimelise rahvusvahelise teatrifestivali korraldamine detsembris 2002.

Augustikuuks on Linnateatrile esitatud kutse Tampere teatrifestivalile. Ettevalmistamisel on võimalikud gastrollid Moskvasse 2002. aasta novembris, kuhu on esialgsete plaanide kohaselt kavas sõita korraga nelja-kuue erineva lavastusega, teatas Põldmaa ETAle.